avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragere membru fondator si presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragere membru fondator si presedinte asociatie

Buna ziua,

Ma ocup de o asociatie de parinti din cadrul unei gradinite.

Va rog mult sa-mi spuneti ce documente trebuie sa duc la Judecatorie pentru iesirea din Asociatie atat ca membru fondator cat si ca Presedinte o persoana, si inlocuirea acesteia, cu un alt parinte.

Va multumesc mult!!

Cel mai recent răspuns: ioana-b , utilizator 18:04, 13 Aprilie 2016
Hotărâre a asociaților, act adițional, cazier fiscal pentru noul membru, cerere, taxe, împuternicire.
Va multumesc mult...noul Presedinte trebuie sa fie obligatoriu si membru ?Am o hotarare in care se decide doar functia de Presedinte nu si intrarea ca membru si presedinte...:(((

O zi execelenta va doresc!
Da, noul presedinte ca si vechiul presedinte trebuie sa fie membru al asociatiei. Nu trebuie sa fie obligatoriu si membru fondator, ci doar membru al asociatiei.
Daca un presedinte si membru fondator asociatie vrea sa se retraga si mai sunt doar alti doi membri fondatori, care nu se ocupa de asociatie si nici nu le pasa de ea, adica nu vor inregistra modificarile si nici nu vor alege alt presedinte (alte persoane in asociatie nu exista), ce trebuie sa faca pentru a putea fi inregistrata retragerea lui din Asociatie?

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare statut si act constitutiv ong-asociatie Anita1 Anita1 Buna seara, Va rog daca se poate un sfat. Dorim sa facem niste modificari in asociatie si anume: schimbarea unuia din asociati, deschiderea unei ... (vezi toată discuția)
Convocarea adunarii generale Offset Offset Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Am infiintat o Asociatie ONG in decembrie 2020, 3 membrii fondatori. Acum, unul din membrii fondatori ... (vezi toată discuția)
Actualizare date asociatie emillius emillius Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu procedurile de urmat in cazul fiecarei situatii de mai jos: 1. Cativa membrii fondatori ai asociatiei au iesit ... (vezi toată discuția)