avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte pentru CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte pentru CIC

Buna ziua! Sunt angajata la propria firma, in Bucuresti, si am nascut. Am efectuat CM 126 zile si vreau sa cer CIC. Va rog sa-mi spuneti daca este adevarat ca pt depunerea actelor de catre angajator la Casa de Pensii pt obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului pana la 2 ani (CIC) trebuie ridicata cartea de munca de la ITM? Adica ea se inchide la ITM si depune la Casa de Pensii de catre angajator?
Multumesc.
pemtru a primi indemnizatia pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, dacai ai 10 luni de contributie la CAS, in ultimele 12 luni, trebuie sa depui la ITM o decizie de suspendare a contractului colectiv de munca, in baza art. 51 lit. a Codul Muncii. Carnetul de munca ramane la ITM, unde se vor efectua toate modificarile, inclusiv va fi trecuta aceasta perioada, ca vechime in munca, la calcularea pensiei.
suspendarea contractului COLECTIV?
Contractul meu de munca este individual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite de plata pt angajat in conc de maternitate si conc pt cresterea copil 2 ani anca_v anca_v Sunt angajata cu contract indiv de munca pe perioada nedeterminata la propria firma (din '97), unde sunt asociata cu sotul meu care este administrator. Am ... (vezi toată discuția)
Doua spete despre carnetul de munca! OvidiuDanut OvidiuDanut Salut! Va expun doua spete pe scurt: 1) Am un fost angajat care nu vine sa-si ridice carnetul de munca. Ce obligatii am eu, angajatorul, daca el refuza sa ... (vezi toată discuția)
Completarea cartii de munca Zita P. Zita P. Am o angajata care a avut CIM suspendat pt concediu de ing.copil.2 ani pana la data de 01.01.2010 . Intre timp a mai nascut un copil si a facut cerere de ... (vezi toată discuția)