Buna ziua,
Ca multi romani am inteles ca sunt undeva la 800.000 , lucrez printr-un PFA si inregistrez venituri eu zic bunicele pt vremurile noastre . Recent am primit de la ANAF o invitatie cu documentele contabile si din discutiile cu inspectorul fiscal mi-a spus cainvitatia a fost de a verifica registrul de incasari si plati daca exista neconcordante cu declaratia 200 depusa anual. Motivul din spatele invitatiei .... am depasit plafonul de venituri si trebuie sa platesc asigurarea la fondul de pensie. I-am spus inspectorului fiscal ca eu NU doresc aceasta forma de asigurare, ca este riscul meu ca persoana si as dori sa mi se respecte optiunea. Din pacate , NU SE POATE ...nu inteleg cum trebuie sa fii asigurat, daca nu VREI..la pensie si sanatate. CE SANSE SUNT CA CER ACESTE SUME INAPOI????? De ce nu mi se respecta un principiu simplu... nu doresc nici un fel de asigurare de la stat. Eu le am private, tocmai ca nu sunt multumit de sistemul de stat. De ce sa fiu obligat sa platesc aceste asigurari , in baza nu stiu carei legi , daca eu imi iau angajamentul ca nu voi solicita serviciile de stat niciodata in viata???? De ce trebuie sa platesc penalitati daca nu am fost informat in scris ca sunt dator cu aceste sume, anual? de ce trebuie sa platesc penalitati de 3 ani daca ei ma informeaza acum??
Pai nu prea ati inteles bine cum sta treaba cu sistemul de asigurari de stat din Romania. Desi ele se numesc asigurari in realitate nu sunt asigurari. Banii pe care ii platiti nu sunt prime de asigurare, sunt taxe, iar taxele sunt obligatorii. Contractul de asigurari sociale de sanatate nu e un contract e un dictat. Contractul respectiv nu reprezinta acordul de vointa al partilor, nu prevede sanctiuni pentru neindeplinirea obligatiilor contractuale ale asiguratorului si nici nu poate fi reziliat din aceleasi motive. La fel sta treba si cu taxele pentru pensii. Deci sansele pentru demersul pe care vreti sa-l faceti, din punctul meu de vedere sunt nule.
Control itm
lugano
Sunt inregistrat ca intrepridere individuala si am ales sa fiu impozitat pe baza de norma de venit, avand pe anul 2012 norma de 8050 lei pe intregul an fiscal. ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.