avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de Propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de Propietate

va rog, in legatura cu persoanele trecute pe T.d.P daca doar una este in viata restul decedate v-as intreba cum se procedeaza pt. iesirea din indiviziune ?, daca vreti ,va rog, si citiva pasi concret de urmat , va multumesc anticipat, cu stima
Cel mai recent răspuns: iongiurca , utilizator 11:40, 16 Martie 2017
toata stima si scuzele de rigoare !, titlul a fost emis ca urmare a cererilor facute pe legea 18, sunt 3 persoane pe titlu : subsemnatul in numele tatalui meu decedat inainte de '90 , a doua sotie a tatalui meu care n-a avut descendenti cu acesta ci un fiu dintr-o casatorie anterioara,
si sora tatalui care nu fost casatorita si nu a avut descendenti, parintii tatalui meu sunt cei care au lasat teren si bunuri mostenire deci titlul a fost emis pe numele bunicii din partea tatalui, la momentul actual cele doua persoane de gen feminin trecute drept mostenitori in titlu sunt decedate ,acum drept urmasi din partea mostenitorilor din titlu este fiul sotiei a doua a tatalui meu avut dintr-o casatorie anterioara, acesta intre timp a decedat avind 2 copii cred trecuti de 30 ani insa nu am nici un fel de date despre acestia : cum se numesc, unde locuiesc ?, cam astfel se prezinta situatia in acest moment !, va rog cum ma sfatuiti sa procedez ?, multumesc pentru atentia dvs., stima
iongiurca a scris:

toata stima si scuzele de rigoare !, titlul a fost emis ca urmare a cererilor facute pe legea 18, sunt 3 persoane pe titlu : subsemnatul in numele tatalui meu decedat inainte de '90 , a doua sotie a tatalui meu care n-a avut descendenti cu acesta ci un fiu dintr-o casatorie anterioara,
si sora tatalui care nu fost casatorita si nu a avut descendenti, parintii tatalui meu sunt cei care au lasat teren si bunuri mostenire deci titlul a fost emis pe numele bunicii din partea tatalui, la momentul actual cele doua persoane de gen feminin trecute drept mostenitori in titlu sunt decedate ,acum drept urmasi din partea mostenitorilor din titlu este fiul sotiei a doua a tatalui meu avut dintr-o casatorie anterioara, acesta intre timp a decedat avind 2 copii cred trecuti de 30 ani insa nu am nici un fel de date despre acestia : cum se numesc, unde locuiesc ?, cam astfel se prezinta situatia in acest moment !, va rog cum ma sfatuiti sa procedez ?, multumesc pentru atentia dvs., stima

Deci, daca inteleg bine, titulara dreptului de proprietate ar fi bunica (mama tatalui). Presupunand ca bunicul a decedat inaintea bunicii, pe aceasta au mostenit-o cei doi copii, respectiv tatal si matusa dvs. Mai departe, pe tatal dvs., la deces, l-au mostenit sotia supravietuitoare si dvs., in calitate de fiu. Pe sotia tatalui dvs. o mosteneste fiul sau. Pe matusa dvs., neavand sot sau descendenti, in functie de data decesului (inainte de tatal dvs. sau dupa acesta), au mostenit-o fie tatal dvs., in calitate de frate, fie dvs., in calitate de nepot de frate predecedat. Oricum ar fi, sotia tatalui dvs. are vocatie la succesiunea tatalui dvs. in calitate de sotie supravietuitoare iar fiul sau din casatoria anterioara are vocatie la succesiunea acesteia.
Deci titlul, in final, ar trebui sa fie pe numele dvs. si al fiului sotiei tatalui dvs. Asta in situatia in care lucrurile s-au desfasurat asa cum am inteles eu din ce-ati scris dvs. Nu ati specificat ordinea deceselor asa ca m-am ghidat dupa ce am dedus din ce-ati scris.
Il cautati pe fiul doamnei si impartiti ce-aveti de impartit. Sunt de calculat cotele ...
va multumesc, da , aveti dreptate evenimentele s-au desfasurat conform deductiei dvs., problema este ca nu cunosc amanunte despre unde locuieste si cum se numeste fiul mostenitor ?, la politie sau primarie mi s-a spus ca nu comunica date cu caracter personal decit catre instantele de judecata la cererea acestora, deci la notar nu pot pentru ca-mi trebuiesc date concrete despre mostenitori ?, cea ce nu am ! si va trebui sa ma indrept spre judecatoria din orasul cu ultimul domiciliu al celor decedati ?, ce tip de actiune trebuie deschisa ?, stima
faceti o cerere la directia de evidenta informatizata a persoanei in care explicati situatia si cereti sa vi se dea detalii despre acest fiu; banuiesc ca ii stiti numele si macar in ce oras domicilia ultima data cand ati auzit de el; intrebati vreo prietena de-a mamei lui, incercati pe toate caile posibile; daca nu are un nume foarte comun, este posibil sa gasiti si pe google vreo informatie; eu am mai gasit ... de exemplu un anunt de vanzare in care e mentionat numele si numarul de telefon... cautati-l prin orice mijloc; apoi va interveni problema succesiunilor (multe) nedeschise ... drumul e destul de lung ...
va multumesc , stima multa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema: tatal ... Bordeiu Paul Marius Bordeiu Paul Marius Buna ziua! Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea problema: tatal meu este decedat si a fost casatorit la momentul decesului cu o alta sotie (eu provenind din ... (vezi toată discuția)
Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)
Nora isi mosteneste socrii ? tivga tivga Buna seara. Nora isi mosteneste socrul? Sau transmiterea mostenirii se face pe linie descendenta? Bunicul meu a decedat si in urma acestuia a ramas un teren. ... (vezi toată discuția)