avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pe cladire pentru pers . fizice cu ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pe cladire pentru pers . fizice cu proprietati rezidentiale si sedii de firma

Asi vrea sa stiu care va fi impozitului pe cladire (rezidentiala) daca la adresa respectiva are sediul si o societate comerciala . Cheltuielile cu utilitatile sunt platite de proprietar (persoana fizica) iar firma nu desfasoara nici o activitate avind punct de lucru la alta adresa .Nu este depusa nicio o declaratie la Registrul Comertului in care sa fie delimitata suprafata care o foloseste firma pentru sediu . Ce ar trebui facut pentru a diminua costurile cu impozitul in cazul cind acesta este exagerat .
Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 09:39, 25 Octombrie 2015
De anul urmator,daca la sediul social proprietate personala-cladire rezidentiala, nu se desfasoara efectiv activitate economica(asa cum spuneti activitatea economica se desfasoara la un punct de lucru) atunci veti plati impozit pe cladire in calitate de persoana fizica si nu veti putea deduce cheltuielile cu utilitatile(dupa cum am inteles nici in prezent nu deduceti aceste cheltuieli).Sediul social nu presupune obligatoriu si desfasurare activitate economica la acea adresa.
O zi buna..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere chirie sediu social dpacks dpacks Buna ziua, am un PFA fara punct de lucru declarat (programator), si un contract de chirie intre PFA si o persoana fizica pentru inchirierea in favoarea PFA a ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat pentru sediu social trebuie inregistrat la taxe si impozite locale? Mz11 Mz11 Contractul de comodat pentru un sediu social la domiciliul proprietarului trebuie inregistrat la taxe si impozite locale? In contract nu se specifica ... (vezi toată discuția)
Impozit pe cladirile persoanelor fizice cu sediu social pfa dmlDML2005 dmlDML2005 Buna ziua, Intrebarea mea este relativ la impozitul pe cladiri in cazul existentei la adresa respectiva a unui sediu social de PFA/firma pentru anul ... (vezi toată discuția)