avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Penalizare salariat pentru aspectul fizic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Penalizare salariat pentru aspectul fizic

Buna ziua.
Am o problema la actualul loc de munca :
Imi place sa port barba, nu in genul "vikingilor", barba 3-4mm, si tuns scurt. primesc sicane zilnice privind acesc lucru iar in ultimele zile amenintari ca voi fi penalizat salarial daca nu sunt "ca in armata" .
Este legal ? ce se poate intampla si cum pot raspunde, la modul civilizat pt a nu-mi crea probleme.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:22, 6 Octombrie 2015
Art. 247 C.mun.
(1) Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.
(2) Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.

Asadar, ca sa puteti fi sanctionat disciplinar ar trebui ca "a purta barba" sa fie o fapta care constituie abatere disciplinara. D.p.m.d.v. este o aberatie asa ceva.

Verificati in regulamentul intern al angajatorului care sunt faptele care constituie abatere disciplinara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea pentru neemiterea bonurilor fiscale Ela87 Ela87 Buna ziua, sunt proprietara unui bar si as dori sa stiu daca pot trece in regulamentul de ordine interioara faptul ca ospatarii sunt obligati sa emita bonul ... (vezi toată discuția)
Neasumarea atributiilor goplanet goplanet Locul de munca nu este specificat pe contractul de munca (s-au gandit inca de la angajare ca vor muta angajatii in interiorul institutiei intre servicii, ... (vezi toată discuția)
Constituie abatere disciplinară în sensul prevederilor art.247 ... eduardvl eduardvl Constituie abatere disciplinară în sensul prevederilor art.247 alin.2 din Codul muncii, comportamentul necorespunzator al salariatului? CURTEA DE APEL ... (vezi toată discuția)