avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... De necrezut- program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

De necrezut- program vizita minor

Încuviinţează pârâtului-reclamant următorul program în cadrul căruia să aibă legături personale cu minorul fără prezenţa reclamantei-pârâte: în primele trei luni de la data pronunţării prezentei hotărâri, prin preluarea minorului de către pârâtul-reclamant de la mamă şi cu obligaţia acestuia de a-l restitui la sfârşitul programului, în prima şi a treia săptămână din lună, sâmbătă şi duminică între orele 10.00-18.00; în a doua zi de Crăciun şi a doua zi de Anul Nou între orele 10-18; după cele trei luni, prin preluarea minorului de către pârâtul-reclamant de la mamă şi cu obligaţia acestuia de a-l restitui la sfârşitul programului, în prima şi a treia săptămână, de sâmbătă orele 10.00 până duminică la orele 18.00; două săptămâni în timpul vacanţei de vară, în anii pari în luna iulie în anii impari în luna august; o săptămână în timpul vacanţei de iarnă, în anii pari săptămâna cu Crăciunul în anii impari săptămâna cu Anul Nou, minorul urmând a fi preluat de pârâtul-reclamant în prima zi a perioadei la ora 9.00 şi adus la domiciliul reclamantei-pârâte în ultima zi a perioadei la ora 20; ziua de 1 iunie în anii pari, între orele 10-18; ziua de naştere a pârâtului-reclamant între orele 10-18; ziua de naştere a copilului va fi sărbătorită în prezenţa ambilor părinţi. Respinge cererea reclamantei-pârâte de exercitare exclusivă a autorităţii părinteşti şi de suplinire a acordului pârâtului în vederea schimbării numelui de familie al minorului. Respinge cererea reclamantei-pârâte de obligare a pârâtului-reclamant la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, calea de atac urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 05.10.2015.


Cum poate un judecator sa dea asemenea sentinta cand paratul a recunoscut singur ca nu s-a mai interesat de copil si pana martora dansului fiind mama sa a recunoscut ca nu s-a mai interesat de copil sub nici o forma(fiind vorbva de 2 ani de zile)?
Cum poate un judecator sa dea asemenea sentinta cand la prins pe parat mintind si cand paratul a raspuns la toate intrebarile in favoarea reclamantei???(judecatoare a stat 15min cu paratul la minciuna prinsa si n-a fost nici singura minciuna spusa si prinsa de judecatoare).
Cum poate da o asemenea sentinta cand paratul a recunoscut ca a renuntat la copil ca sa-si protejeze prietena ca sa afle ca e inca insurat si a mai dat si scris de mana cum ca renunta la baiat definitiv???
Cum poate da o asemenea sentinta cand copilul are probleme de comunicare si judecatoare a luat la cunostiinta acest lucru+ scrisoare medicala specificand acest lucru(numai mama lui si bunica pot sa-l inteleaga ce vrea)?????

Si apropo cum se poate ca o judecatoare sa refuze o proba si sa o pastreze la dosar???

X-(X-(X-(
Cel mai recent răspuns: Mia25 , utilizator 11:45, 8 Octombrie 2015
Ideal vorbind, un copil trebuie să aibă legături cu ambii părinți. Chiar și dvs sunteți obligată prin lege să încurajați legăturile dintre părinte și copil.
Nu cunosc circumstanțele cazului dar probabil instanța a urmărit apropierea părintelui de copil deoarece asta este în interesul copilului, iar instanța ia hotărâri doar în interesul superior al copilului. Uneori este bine ca un părinte să nu fie atât de vehement și să găsească doar ce este negativ la celălalt părinte deoarece instanța sesizează această atitudine și va căuta să vadă dacă există totuși aspecte pozitive. Sunt sigur că în acest caz le-a găsit altfel nu avea cum să stabilească un astfel de program de vizitare.
Puteți face apel.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2015
Adrian ALBU, Avocat
Toate bune si adevarate domnule avocat. Doar ca un copil nu e un hoby! Nu ne "amintim" de copil dupa 2 ani!
De exemplu, chiar statul, prin legea adoptiei, considera ca un copil devine adoptabil daca intr-un interval de 3 pana la 6 luni nu a fost vizitat de mama care l-a lasat in grija statului, apreciind aceasta durata ca o dovada a abandonului!!!
In cazul tatalui 2 ani se pare insa ca nu conteaza ca dovada a dezinteresului acestuia!
Interesul copilului nu inseamna ca acesta sa fie pus la dispozitia bunului plac al unuia dintre parintii! Parinte nu-ti "amintesti" ca esti. (de exemplu in anii pari!). Parinte ori esti, ori nu esti si orice drept ar trebui sa aiba o obligatie corelativa. Legea ar trebui sa sanctioneze un astfel de comportamnet abuziv si detrimental din partea unor asa-zisi parinti si nu in ultimul rand amoral.
Draga doamna faceti apel, inclusiv pe autoritate.
Pensie ati primit?
Copilul ce varsta are?
Nu inteleg,daca domnul nu doreste sa vada copilul, cum de a facut actiune? Ceva se bate cap in cap cu altceva...

Cat despre copiii institutionalizati, e mult 3-6 luni fara parinti, asta spune legea si acolo, prin urmare se pot incepe demersuri de parinti adoptatori. Tocmai ca sa nu stea copilul prea mult fara o figura materna si paterna.
Acum, in caz ca pruncul deja are un tata... se fac demersuri ca el sa aiba legaturi cu tatal. Aceeasi logica.
Din postare, rezultă că userul, adică mama a făcut acţiunea, cerând autoritatea părintească unică şi suplinirea semnăturii tatălui pentru schimbarea numelui minorului.Cu siguranţă, în cererea reconvenţională, domnul a cerut acest program de vizită, recunoscând că timp de 2 ani, nu s-a interesat deloc de copil.
Bănuiesc că dezinteresul faţă de minor, neparticiparea la creşterea şi educarea lui, nici materială, nici fizică, azi reprezintă circumstanţe favorizante pentru părintele dezinteresat, chiar dacă legea 272/2004 stipulează nişte obligaţii părinteşti, ale căror nerespectare nu sunt sancţionate de instanţe, dimpotrivă!
Copilul e mic, poate se va obişnui cu tata, dacă acesta se va ţine de programul stabilit de instanţă.
Doamna a facut prima actiune, domnul dupa ea. Undeva ceva e ciudat in descriere, imi scapa.

Alte discuții în legătură

Hotarare!? eduard2006 eduard2006 Admite în parte cererea principală. Admite în parte cererea reconvenţională. Desface căsătoria încheiată între soţi la data de 2..... şi trecută ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara cu minor ContSters274220 ContSters274220 Am un copil de 5 ani si doresc sa stiu daca pot pleca din tara impreuna cu el intrucat voi avea un contract de munca pe perioada nedetarminata. Mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Exercitare in comun autoritate parinteasca ettorebariton ettorebariton Solutia pe scurt: Admite acţiunea principala. Admite in parte cererea reconvenţionala. Dispune ca autoritatea părinteasca privind minorul sa fie exercitata ... (vezi toată discuția)