avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Putem fi executati silit?
Discuție deschisă în Executare silită

Putem fi executati silit?

Ma poate ajuta un consilier juridic, avocat? Va rog tare mult!
In urma cu ceva ani am contractat cu diverse banci 3 credite de nevoi personale, doar cu buletinul, fara garantii. Am achitat ratele aferente 3 ani dupa care a aparut criza si nu am mai efectuat platile necesare. Contractele de credit au fost achizitionat de diverse societati de recuperare, iar acum sunt sonata zilnic, imi spun ca voi fi executata silit, ca respectivele dosare sunt la departamentul juridic. Un executor judecatoresc mi-a trimis acasa instiintarea de poprire catre toate bancile existente in Romania, o invitatie la biroul dansului pentru a da declaratii despre veniturile, bunurile mele si o hotarare prin care voi fi executata silit, atat eu, cat si parintii, fratii, sotul. Este specificata si o taxa perceputa de dansul de circa 8000 ron. Ce mi se poate intampla? Nu am venituri, bunuri. Ce mi se poate intampla?
Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:02, 6 Octombrie 2015
si o hotarare prin care voi fi executata silit, atat eu, cat si parintii, fratii, sotul.

despre ce hotarare vorbiti ?
Nu vi se intampla nimic si nu vor fi executate bunurile altor persoane pt datoriile dvs.
Daca au trecut mai mult de 3 ani de la scadenta ratelor sau data scadentei anticipate a creditului, intr o eventuala executare silita pornita legal - printr-un executor judecatoresc - veti putea invoca prescriptia dreptului de a cere executarea, prin intermediul unei contestatii la executare.

In rest, recuperatorii va pot suna de n ori pe zi, pe dvs sau rudele si vecinii dvs. Daca nu aveti bunuri sau nu realizati venituri legale nu au ce sa va faca, decat sa va terozizeze psihic.

Nu semnati niciun angajament de plata cu acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar ? pavelnicolaecristian pavelnicolaecristian ce se intampla daca nu mai pot sa platesc rata la creditul ipotecar iar in cazul executarii silite imobilul ipotecat nu mai are aceeasi valoare cu creditul ... (vezi toată discuția)
Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Executare silita s.sttefan s.sttefan Buna ziua, Sunt executat silit (poprire pe salariu) de catre societati tip Kruk, Secapital de aprox. 10 ani, pentru pentru un credit pe care nu l-am mai ... (vezi toată discuția)