avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru de 7 ore pe zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru de 7 ore pe zi

Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: daca angajatorul doreste sa faca un schimb care sa-si desfasoare activitatea in intervalul orar 13-20 (adica 7 ore pe zi) si restul de 5 ore, pana la 8 ore pe zi , angajatii sa lucreze o sambata pe luna, care ar fi baza legala, daca aceasta exista? Va multumesc pt. raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:08, 6 Octombrie 2015
art.116 alin.2 C.mun. : Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

Insa atentie la prevederile referitoare la repausul saptamanal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la durata normala a timpului de munca cand poate fi aceasta modificata si cum? cristina69 cristina69 Buna ziua Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat in urmatoarea situatie: Angajatorul comunica faptul ca programul de lucru la o masina de interventie va ... (vezi toată discuția)
Program de lucru, zile libere consecutive și ore de noapte aba1011 aba1011 Bună seara din nou, Mă adresez la dvs cu o nouă problemă și înainte să discut cu angajatorul sau să fac vreo reclamație la ITM vreau să fiu sigur ... (vezi toată discuția)
Contract munca de noapte, repartizare inegala Viovas Viovas Buna ziua. Am nevoie sa angajez un om care va munci astfel: prima zi: 24 ore, apoi 2 zile pauza. Urmeaza alte 13 ore (de noapte) si alte 2 zile pauza si tot ... (vezi toată discuția)