A murit un unchi de-al meu ,el nu era casatorit,statea de vreo zece ani in concubinaj cu o femeie,care avea din alta casatorie doi copii,majori,care stateau la casele lor.Femeia a ramas in casa inchiului.Dupa un an a murit si femeia.Femeia nu avea nimic trecut pe numele ei din proprietatile unchiului.(casa ,pamanturi,bani)La clauza ,la bani e trecut tata si un alt unchi.Acum baiatul femeii s-a mutat in casa si s-a facut stapan pe tot.Este legal?Cum se procedeaza cu succesiunea,daca vrea tata s-o faca?
aca unchiul dvs nu a avut copii , vocatie succesorala au parintii unchiului in concurs cu fratii/surorile lui.
in situatia in care doar tatal dvs il mosteneste pe unchi, trebuie sa se adreseze unui notar pt eliberarea unui certificat de mostenitor . ulterior il va notifica pe domnul care a ocupat abuziv imobilul , sa paraseasca locuinta. daca acesta nu va parasi imobilul de bunavoie, tb facuta actiune de evacuare in instanta.
Succesiune
aurelianpetcu
Am un var primar dupa tata care a murit acum 2 ani. Era casatorit legitim fara a fi avut copii. Acum sotia lui imi cere copii dupa actele mele de identitate, ... (vezi toată discuția)
Nelamurire
stefanosman
Buna ziua,am si eu o mica problema pentru care va solicit un raspuns.Mama mea are sau ma rog avea un frate care a decedat intr-un accident,problema este ca el ... (vezi toată discuția)