Buna ziua,
Am prima achizitie de autoturism in leasing financiar de la RCI-Leasing.
Prima factura cu avans si comision a fost ok.
A doua factura se prezinta asa: 1. rata-principal 124.02 eur x 4.533 = 562.19 + tva 134.92 din care diferente de curs 11.6 ron fara sa mai fie defalcat in pret unitar si tva.
Pozitia 2. rata-dobanda-50.98 euro x 4.533, buc 1x 231.10 si tva 55.64 din care diferente de curs nedefalcate ci doar atat 4.77 ron (in pozitia denumire servicii, produse).
Curs euro intocmire contract 4,4450 din 08 mai cand am platit avans.
Trebuie sa inregistrez aceste diferente sau nefiind defalcate nu le inregistrez si reglez la inchidere leasing?
Sunt la primul leasing si nu stiu cum sa procedez. Mulumesc!
Intre timp am studiat si am gasit si raspunsurile corespunzatoare, facand inregistrarile la septembrie corect.
Am inregistrat diferente de curs care erau calculate tinand cont de curs euro la 30 al lunii anterioare (nu de curs istoric, acest curs este valabil doar pentru luna in care s-a facut contractul si achitat avansul) si reprezenta baza la care am adaugat tva. Am facut si reevaluare la sfarsit de luna asupra soldului in euro ramas de plata din scadentar.
O zi buna!
Leasing
vioviod
Am un contract de leasing financiar incheiat in 20 octombrie 2011, curs contract 1Euro= 4.3 lei. Total leasing ( fara tva si comisioane) 19500 Euro.
2133=167 ... (vezi toată discuția)