avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Documente cumparare imobil pentru minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Documente cumparare imobil pentru minor

ce documente trebuie pentru un apartament pe numele unui minor
Cel mai recent răspuns: luciavonella , utilizator 14:52, 6 Octombrie 2015
Minorul nu are venituri sa cumpere un imobil,astfel ca acesta va fi cumparat cu bani ce provin dintr o donatie. Deci contractul va fi de vanzare cumparare cu procuratori de fonduri prin donatie.Va trebuie Dispozitie de la Autoritatea tutelara pentru a reprezenta minorul in act, daca acesta are sub 14 ani, sau daca are peste 14 ani sa fie asistat.
Conform art.143 NCC tutorele are indatorirea de a-l reprezenta pe minor in actele juridice,dar numai pana cand acesta implineste varsta de 14 ani.Conform art.146 NCC "Minorul care a implinit varsta de 14 ani incheie actele juridice cu incuviintarea scrisa a tutorelui sau, dupa caz, a curatorului."
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru mostenire Costy1956 Costy1956 Daca dau mostenire cu uzufruct viager la un nepot de 14 ani trebuie tutore sau nu. -Va multumesc. (vezi toată discuția)
Act de vanzare catre un minor carmenssilva carmenssilva Vreau sa divortez de sotul meu si, ca nu mai facem partaj am vrea sa trecem casa proprietate comuna in proprietatea fiului nostru minor in varsta de 15 ani. ... (vezi toată discuția)
Curator minor la vanzarea unui imobil tabangina tabangina buna ziua,copiii mei minori mostenesc de la tatal lor decedat un imobil,curatorul a semnat in locul lor pt dezbterea succesiunii.Intrebarea mea este curatorul ... (vezi toată discuția)