avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... numire gresita expert
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

numire gresita expert

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: la solicitatea avocatului unei parti, in dosar s-a solicitat proba cu expertiza contabila, fiind numit eu ca expert. Problema e ca obiectivele n-au de-a face cu contabilitatea, fiindu-mi solicitat sa masor volumul unei constructii.
Cum ar trebui formulata (pe scurt) cererea de refuz a expertizei? (fara motivare desigur, urmeaza sa o fac eu).
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:18, 7 Octombrie 2015
Spuneti ca, dvs.nu sunteti expert in constructii si anexati o copie xerox dupa autorizatia de expert.
Intocmiti o nota scrisa pe care o depuneti la arhiva tribunalului cu nr. de inregistrare/ data pentru dosarul nr. .... cu minim 5 zile inainte de termenul de judecata. In nota mentionati motivele pentru care nu puteti efectua expertiza tehnica judicara, dispusa de catre instanta de judecata.
Ar trebui sa verificati la dosarul cauzei (incheierea de sedinta prin care s-au dispus expertizele) daca instanta nu a dispus o expertiza judiciara contabila si o expertiza tehnica judiciara in specialitatea ctii. si din greseala, la emiterea adreselor de comunicare, s-au inversat obiectivele stabilite pentru cele 2 expertize.
Multumesc pentru raspunsuri, ma interesa formularea concreta.
Am studiat dosarul cauzei, am presupus initial ca obiectivele erau formulate eronat. Am exclus cam toate ipotezele....
Pentru a nu primi amenda judiciara din partea instantei de judecata, nu uitati sa depuneti nota scrisa, cu nr. de inregistrare/ data de la arhiva tribunalului, la dosarul cauzei inainte de termenul de judecata/ termenul de depunere a raportului de expertiza, mentionat in adresa de desemnare ca expert.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz expertiza contabila judiciara expertcontabilvlad expertcontabilvlad Buna seara. va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti, cine stie, daca pot refuza o expertiza contabila judiciara, pe motiv ca eu sunt foarte implicat in ... (vezi toată discuția)
se va face aceasta expertiza? mikicr mikicr Buna seara , cautand informatii despre expetize am dat de acest forum si am decis sa apelez la experienta si cunostinta expertilor in domeniu . Sunt ... (vezi toată discuția)
Cerere de reexaminare a onorariului expertiza contabila Cabinet Expert Contabil Cabinet Expert Contabil Buna ziua V-a trebui sa depun o cerere de reexaminare a onorariului pentru expertiza contabila pentru ca instanta nu mi-a redus tariful orar la jumatate si ... (vezi toată discuția)