avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua. Este vorba despre o persoana care lucreaza in privat. Nu si-a luat concediu de odihna din 2013 si nici nu stie daca in acte figureaza cu banii pe concediu luati chenzinal sau nu. Pentru ce perioada de timp are drept retroactiv de concediu ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:56, 6 Octombrie 2015
Codul Muncii (art.146 alin.2), in prezent, prevede ca : In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

Legislatia muncii nu prevede pentru ce perioada de timp se poate acorda retroactiv CO singurul aspect reglementat este prescriptia dreptului la actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate perioada concediu vertrad2 vertrad2 Buna ziua! Stiind ca voi ramane insarcinata, nu mi-am consumat concediul de odihna incepand din 2013. Am nascut anul si dupa postnatal am trimis cererea de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna Daliborka Daliborka Buna ziua, imi puteti spune care este artcolul din codul muncii care prevede urmatorul aspect : „în cazul în care salariatul, din motive justificate, nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei ... kir kir Buna ziua. Sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei 10 ani am luat doar 20 de zile de concediu de odihna. Cand imi dau demisia angajatorul trebuie ... (vezi toată discuția)