avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Investitie Centrala Bloc Noua
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Investitie Centrala Bloc Noua

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc vechi cu mai putin de 20 de apartamente, cu centrala termica proprie din anii '70, ce este intr-un stadiu avansat de degradare , astfel incat intreaga instalatie (tevi, calorifere, boiler, pompe, robineti, cazan centrala, arzator etc) trebuie inlocuita.

O parte din proprietari (aproximativ o treime) folosesc sisteme individuale - microcentrale, iar restul folosesc centrala comuna a blocului.

In conditiile in care se va efectua o investitie intr-o instalatie de incalzire +centrala termica noua (schimbare in totalitate), cum va fi suportata investitia de catre proprietari, atat cei debransati, care nu vor utilaza centrala pentru consum propriu , cat si cei ce vor utiliza noua centrala?
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 12:17, 12 Octombrie 2015
Pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati daca la nivelul imobilului de locuit in comun exista infiintata asociatie de proprietari
Daca exista asociatie de proprietari,centrala termica proprie reprezinta parte comuna,a carei intretinere,reparatie,inlocuire se repartizeaza tuturor proprietarilor functie de cota indiviza

Si daca nu exista asociatie de proprietari ce credeti ca reprezinta centrala?
Raspunsul este acelasi indiferent de situatie - cu sau fara asociatie de proprietari.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
Adriantot, moderator
Subiectul este interesant si merita urmarit in continuare.
Ca punct de vedere personal: daca se face o investitie noua, la ea vor merge doar cei bransati la sistem. Locatarii care au centrale proprii nu mai participa. Poate ca solutia ar fi ca si ceilalti sa treaca pe centrale de apartament daca nu se poate sustine financiar aceasta centrala comuna dar de care nu mai beneficiaza toti.

Ca o comparatie, este ca falimentul unei firme care furnizeaza caldura intr-un oras mic si care are prea putini abonati care sa mai sustina sistemul.
@Arrina2015, treimea face, inca, parte din asociatia de proprietari si conform legii AP, acestia sunt obligati sa contribuie functie de C.I. proprie la noua centrala, inlocuire tevi prin apartamente, deoarece atat centrala cat si tevile care tranziteaza apartamentele sunt parti comune.
daca au centrale proprii de apartament inseamna ca sant debransati de la sistemul de incalzire si nu pot fi obligatati sa platerasca pt centrala termica a blocului
,la tevile de apa calda e alta problema ,cum scria si sc serv in opinia mea trebuie sa platesca pt ca tranverseaza apartamentul ,dar nu si de instalatia de la subsol ,si depinde unde sta.
cunosc un caz de proprietar cu centrala termica de la etajul 4 ,care dni din asociatie il puneau sa plateasca caldura pentru tevile care erau in apartamentul lui ,
el lea taiat frumos ,si nu a lezat celerlalte apartamente care erau incalzite in sistemul centralizat si a taiato si pe cea de apa calda,dupa un proces cu asociatia care nu vroia in niciun chip sa accepte dezafectarea instalatie de incalzire si de apa calda care ii ocupa proprietatea comuna.

Alte discuții în legătură

Parti comune intr-o scara de bloc andreiantonescu andreiantonescu Buna ziua! As avea si eu cateva intrebari legate de partile comune dintr-o scara de bloc. Mentionez ca blocul din care fac parte este constituit intr-o ... (vezi toată discuția)
Larna fara caldura edyeduardo2004 edyeduardo2004 Buna ziua! Desi sunt cu facturile la zi, si noaptea sunt temperaturi cu -, nu se furnizeaza agent termic (caldura) pe motiv ca, vecinii ce au centrale, ... (vezi toată discuția)
Tevile de la subsol marialazarcta marialazarcta Sunt debransata de la caldura de 15 ani,prin apartamentul meu nu trece nici o teava de caldura,pe scara si in uscator nu am nici un calorifer si nici o teava ... (vezi toată discuția)