avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu teren intravilan

In 1991 am achizitionat un teren intravilan de la o persoana pe baza unei chitante de mana si in prezenta a 3 martori. Din acel an folosesc terenul si platesc si impozit la primarie pe el.Fosta proprietara aterenului a decedat acum ceva ani.Zilele trecute unul din urmasii ei s-a prezentat la mine cu o hartie de la primarie in care imi cerea sa confirm faptul ca nu am probleme de hotar cu doamna respectiva, am refuzat sa semnez initial, insa indemnat de viceprimar am semnat. Acum tot viceprimarul imi zice ca nu trebuia sa fac asta si ca o sa ii emita titlu de propietate pe teren respectivului urmas.Stiu ca in baza uzucapiunii(indeplinesc cele 4 conditii)as putea apela la instanta.
Ce optiuni am in momentul de fata?
P.S: am depus si la primarie o cerere de indreptare a erorii materiale referitoare la semnarea documentului dupa interventia viceprimarului. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: t_marian83 , utilizator 16:30, 7 Octombrie 2015
Nu stiu ce ati semnat si, mai ales, in calitate de ce si cui, in calitate de ce. Cu uzucapiunea, mai greu. Nu stiu nici daca respectivul nu avea deja titlu de proprietate.
Ar trebui sa faceti actiune pe acea chitanta de mana ca promisiune de vanzare. Ca idee, ca nu stiu ce acte aveti, avea proprietara decedata etc.
Avea act de vanzare-cumparare, iar urmasul care a venit cu hartia respectiva nu are inca act de propietate.Am depus la primarie o cerere de indreptare a erorii materiale referitoare la semnarea documentului , ma poate ajuta cu ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire teren prin chitanta de mana Bargeo11! Bargeo11! Buna ziua,in 1990 bunicul meu a achizitionat un teren cu chitanta de mana facuta la primarie(dar fra nr de inreg) cu doi martori,intre timp sa eliberat titlu ... (vezi toată discuția)
Chitanta de mana fara acoperire van_allen78 van_allen78 Buna seara ! va rog sa mi dati o idee cum as putea sa intabulez urmatorul teren INTRAVILAN : -in 1993 e cumparat de parintii mei (amandoi apar cu numele pe ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare facut de mana cu 2 martori ckosyna ckosyna buna ziua mama mea a cumparat 80 de ari teren arabil acum 12 ani a facut un act de vanzare cumparare facut de mana cu 2 martori intre timp mama mea a bagagat ... (vezi toată discuția)