avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Obligatia ridicarii popririi infiintate asupra ...
Discuție deschisă în Executare silită

Obligatia ridicarii popririi infiintate asupra conturilor

Buna seara,
Instanta de recurs a finalizat procesul in sensul ca a admis contestatia la executare silita si a anulat executarea silita din dosarul executorului judecatoresc prin hotarare irevocabila.
Pornirea executarii silite a fost facuta de executorul judecatoresc prin trimiterea adreselor de infiintare a popririi conturilor catre banci.
Intrebare: Cine are obligatia ridicarii popririi conturilor? Eu trebuie sa fac vreun demers, sau totul curge normal, de la sine, executorul judecatoresc trimite din nou adrese la banci pentru ridicarea popririi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:45, 8 Octombrie 2015
In temeiul hotararii judecatoresti, care este comunicata si executorului, acesta va emite adrese de ridicare a popririi catre toate bancile.
Multumesc frumos!
In momentul in care vi se comunica hotararea, va sfatuiesc sa va prezentati cu ea la biroul executorului judecatoresc si sa i-o comunicati.
Pentru ridicarea popririlor nu este necesar sa face dvs. nici un demers.
Având în vedere că aveți un interes major în cauză, în locul dvs. eu aș fi diligent, aș merge azi la Tribunal să obțin un certificat de grefă cu soluția ( sau câte unul pentru fiecare terț poprit ) și le-aș solicita ridicarea popririi, sau aș solicita executorului să trimită deîndată adrese de ridicare, urmând a, în caz contrar să îi fac plângere penală.

Din păcate executorii își fac greu și prost treaba, mai ales când se desființează executarea, de aceea trebuie să îi stimulați cu o plângere penală.
Ca este executor judecatoresc, ca este ANAF, eu zic sa mergeti dvs. la executor sa solicitati o adresa pentru banca respectiva pentru ridicarea popririi. Ei sunt interesati sa-si recupereze banii nu sa va ridice dvs. poprirea.

Alte discuții în legătură

Poprire, deblocare cont soaresiluna soaresiluna Buna ziua. Daca am doua popriri pe salariu si de la un alt executor mi s-a facut blocare de card unde imi intra ce ramane din salariu dupa popriri, se poate ... (vezi toată discuția)
Poprire pensie Rokvit Rokvit Pensia o primesc in cont la BRD Group Société Generale în România,și este virată de Ministerul de Interne. Nu locuiesc în România și nu am niciun bun ... (vezi toată discuția)
Suspendare executare silita admisa luminutza luminutza In urma unei executari silite, prin care executorul judecatoresc a infiintat poprire asupra drepturilor salariale si a blocat conturile de diponibilitati ... (vezi toată discuția)