avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema casco asiban - furt total
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema casco asiban - furt total

Buna ziua!

As dori sa va prezint urmatoarea situatie:
La 20 iunie 2009 i-a fost furata masina prietenei mele (opel astra CC) asigurat la Asiban pt aprox 18500eur + jante aliaj 850 eur. Contractul a fost incheiat la inceputul lunii mai 2009 fara fransiza pt furt total, existand doar o fransiza de 100 eur/ eveniment.
Furtul a fost anuntat la politie si la Asiban in termenul precizat in contract.
La data de 13 iulie 2009 proprietarul s-a prezentat la politie pt a primi o Adeverinta prin care se dovedea ca a anuntat furtul si care era stadiul cercetarilor. De aici a fost informata ca Asiban va transmite o adresa catre Politie prin care va solicita la 30 de zile de la furt Stadiul Cercetarilor. Intrucat acest document s-ar fi trimis in mod normal prin posta si ar dura destul de mult i s-a recomandat sa il solicite si sa il duca personal la Politie.
Ziua urmatoare s-a prezentat la Asiban unde a depus Adeverinta emisa de Politie si a solicitat respectiva Adresa. Inspectorul de daune initial a refuzat sa ii ofere acest document motivand ca nu are cunostinta de un asemenea document, singura adresa catre politie urmand a fi trimisa la 60 de zile. Dupa alte insistente a revenit cu o Adresa catre Politie semnata de director si de un consilierr juridic.
Dupa ce i-a fost adus acest document a fost rugata sa semneze pe dosarul de dauna in ALB. Era completat doar numele prietenei mele, lipsind informatii legate de suma primita ca despagubire. Prietena mea a refuzat sa semneze intrucat pe dosar se putea nota ulterior orice suma, existant si o mentiune prin care ar fi renuntat la dreptul de a emite alte pretentii catre Asiban. Vazand ca refuza sa semneze, inspectorul de asigurari i-a cerut sa scrie: "Refuz sa semnez pana la finalizarea cercetarilor in acest caz" (cercetarille in cazuri de furt dureaza mai mult de 60 de zile- termen la care trebuie sa plateasca firma despagubirea). Prietena mea a refuzat si acest lucru, scriind : "Refuz sa semnez intrucat nu au fost completate toate informatiile pe acest document".
Intrebat de suma care ar trebui sa fie platita ca despagubire, inspectorul nu a putut sa ofere informatii clare, spunand ca in mod normal din suma asigurata se scade fransiza de 100eur si se retine diferenta de rate pana la finalul contractulu DAR din cate stie s-au schimbat niste reguli intre timp si nu stie daca mai este valabila acesata varianta.

Din pacate de la politie si de la Asiban nu am primit informatii clare asupra pasilor care trebuiesc urmati in acest caz. Impresia mea a fost ca vor sa intarzie rezolvarea dosarului (plata despagubirilor)
Va rog daca se poate sa ma ajute cineva cu cateva sfaturi

Multumesc

Cel mai recent răspuns: costelo_ckr , utilizator 17:09, 1 Ianuarie 2010
va salut si LA MULTI ANI as vrea sa stiu si eu cu s-a rezolvat situatia voastra daca pina la urma va despagubit total. ca in romania nici contractele nu se mai respecta acum la asiban iti cere fransiza la furt total 25 la suta. va salut si va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura - plata despagubire casco alexwspp alexwspp Buna ziua As dori sa stiu care este procedura de recuperare a despagubirii pt o masina asigurata casco. Mentionez ca in contract este cuprinsa si o clauza ... (vezi toată discuția)
Furt auto oblio oblio Buna seara. Mi-a fost furata masina din fata blocului , am fost la politie sa depun plangere si la asigurare sa-i informez de furt unde am depus toate actele ... (vezi toată discuția)
Nelamurire suma asigurata - caz de dauna totala alexgh alexgh Buna ziua In luna mai am incheiat un contract de casco la Asiban. Suma asigurata trecuta in polita de asigurare este de 18428 eur la care se mai adauga ... (vezi toată discuția)