Buna! Am o problema privind cedarea unui drum de acces la un numar de 10 parcele de teren, pe unele dintre ele deja fiind ridicate constructii. Speta este in felul urmator: am achizitionat in 2011un teren de casa de la un propietar care a impartit o parcela mai mare in 14 loturi, in PUZ-ul eliberat de primarie figureaza un drum sa zice pe mijloc, desi este in forma de L, pentru a avea acces fiecare propietar la parcela lui, drumul fiind propietatea vanzatorului, iar in contractul de vanzare-cumparare s-a prevazut faptul ca vanzatorul a demarat operatiunile de trecere in propietatea primariei a drumului si se obliga sa rezolve in 12 luni situatia juridica a drumului, iar in caz contrar sa constituie drept de servitute de trecere in favoarea cumparatorilor. Pana aici toate bune, numai ca vanzatorul a cerut banii primariei si a cerut si mult, primaria nu au bani pt a cumpra si(si probabil au si frica de a crea un precedent vis a vis de altii care au cedat drumul de acces lucru care este si normal) si nu au nici teren sa dea la schimb acestuia.Acum problema cea mai mare, cei care am construit case care sunt aproape gata nu dispunem de niciun fel de utilitati, pt ca noi nu avem pe unde aduce aceste utilitati si nu avemn drept legal( atentie drept de servitute cu acte evem doar 2 propietari), drumul fiind al vanzatorului, primaria nu poate face la fel nimic deoarece nu detine acest drum. Va intreb : in cazul in care acast om nu cedeaza drumul, avem vreo sansa ca instanta sa-l oblige sa cedeze acest drum primariei !!!!!!!! Va multumesc !
da, si daca dovediti ca nu aveti alte cai de acces si daca apare scris undeva asa cum spuneti...ca in 12 luni va rezolva.... mergeti in baza acelui act, e o obligatie pe care singur si-aasumat-o....sa o respecte, altfel puteti cere despagubiri pentru pagubele produse .
el s-a obligat sa reglementeze situatia juridica a drumului iar in caz contrar sa ne ofere drept de servitute de trecere....ceea ce nu ne rezolva nimic
Drum de servitute
gabitzul
Va salut
Am achizitionat 12 ani in urma un teren de 300 mp . Terenul cumparat facea parte dintr-un teren mai mare (format din 4 parcele de cate 300mp ... (vezi toată discuția)