avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie desfacere c.i.m., daune morale / materiale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie desfacere c.i.m., daune morale / materiale

Buna ziua.
Ce se poate face in cazul urmator:
1. in decurs de 8 luni am primit 4 decizii de sanctionare (2 de avertisment si 2 de reducere cu 60 zile a functiei de conducere), avand ca unic scop eliminarea din cadrul societatii ! Toate acestea au fost contestate si 3 castigate!
2. a urmat decizia de incetare a cim, motivat de abateri repetate. Acesta din urma nu am contestat-o deoarece mi se facuse scarba de conducerea societatii, iar prima din cele 4 sanctiuni o pierdusem!
Acum in situatia in care nu mai pot contesta decizia de incetare a cim coroborate cu cele 3 sanctiuni anulate de instanta, mai pot face ceva ( NU PT. A FI REINCADRAT, DAR EVENTUAL PT. DAUNE MORALE (am suferit pe plan familial, personal, pecuniar - nu va pot detalia), DAUNE MATERIALE SAU TRAGEREA LA RASPUNDERE A CONDUCERII - CIVIL, PENAL)?
ORICE METODA LEGALA DE CARE MA POT "LEGA", AR FI BINEVENITA!

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:47, 7 Octombrie 2015
Cred ca este posibila angajarea raspunderii patrimoniale a angajatorului pentru cele 3 decizii de sanctionare anulate de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment disciplinar scris Niko1851 Niko1851 Buna ziua. Poate fi emis in mod corect legal un avertisment disciplinar scris ca urmare a : 1. intocmirii unei sesizari de catre seful ierarhic , fara a fi ... (vezi toată discuția)
Incetare cim ca sanctiune mmarianne mmarianne Buna ziua, Am avut o cercetare disciplinara prin care comisia de cercetare a stabilit ca sanctiune incetarea CIM in baza art. 61 ( a ), coroborat cu 248 ( e ... (vezi toată discuția)
Ancheta disciplinara dupa demisie? sim07 sim07 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Are angajatorul dreptul de a incepe o ancheta disciplinara impotriva unui salariat care si-a depus deja ... (vezi toată discuția)