avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIm ca sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIm ca sanctiune

Buna ziua,
Am avut o cercetare disciplinara prin care comisia de cercetare a stabilit ca sanctiune incetarea CIM in baza art. 61 ( a ), coroborat cu 248 ( e ). si cu art. din Regulamentul Intern.
"Conducerea " insista sa se emita doua decizii: una de sanctionare si una de incetare CIM, legandu-se de faptul ca efectele deciziei se produc in 5 zile de la data comunicarii.
Cum as putea emite INCA o decizie de incetare CIM cand clar, din punctul meu de vedere, CIM inceteaza ca urmare a sanctionarii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:42, 31 Iulie 2014
Decizia de incetare a CIM cu art. 61 ( a ) este o decizie de sanctionare a unor abateri disciplinare, sanctiunea fiind tocmai desfacerea disciplinara a CIM.
Se emite o singura decizie. Efectele comunicarii inseamna ca de la data comunicarii incepoe sa curga termenul de contestare a deciziei la instanta de judecata.
Va multumesc. Dar ce se intampla in cazul in care, in ziua emiterii deciziei de sanctionare cu incetarea CIM, salartiatul in cauza isi prezinta demisia? Care act `` produce efecte`` decizia de sanctionare sau demisia salariatului?
Decizia de sanctionare isi produce efectele mai intai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara agronom agronom In data 13.10.2009 am depus cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (19.11.2009),in acest caz mai pot fi cercetat de comisia de disciplina pentru ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni disciplinare - absente nemotivate elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am un angajat care obisnuieste sa absenteze. Va rog sa imi spuneti care sunt etapele pe care trebuie ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? Sunt membru numit intr-o comisie de cercetare ... (vezi toată discuția)