Buna ziua ,societate platitoare de TVA : va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila achizitie lemn rotund de la persoana fizica si vanzarea la persoane fizice sau juridice.Firma are activitate productie mobilier caen 3102 dar acest lemn l-am achizitionat de la persoana fizica fara taxare inversa si acum vreau sa il vand la persoana juridica.Ce inregistrari contabile sa folosesc ,singurul lucru care l-am facu este ca l-am sortat lemn de foc pentru firma si lemn rotund pentru vanzare.Doresc inregistrari contabile.
Veriga lipsă din ce ați expus este Raportul de producție. Acesta vă ajută să vă descărcați de materia primă achiziționată, și s-o transformați în cele două produse finite, în urma procesului de sortare. Restul e treaba contabilului.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.