avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Comunicare somatie
Discuție deschisă în Executare silită

Comunicare somatie

buna ziua ! Am si ey o intrebare legata de comunicare instiintare de plata ,somatie+ titlu executoriu ,instiintare poprire toate acestea au fost transmise cu confirmare de primire dar debitorul stiind despre ce este vorba a refuzat sa le primeasca pe plic si confirmarea de primire se mentioneaza acest lucru .A urmat poprirea care a fost efectuata de firma la care debitorul lucra dar azi primaria s-a trezit cu o adresa de la judecatorie aceasta dorind copie legalizata dupa dosarul de executare silita +dovada comunicarii titlulti executoriu.
Ce se poate intimpla in acest caz ?credeti caare castig de cauza pt ca nu a primit adresele ?Acest debitor avand de mai multi ani problemele astea cu noi de fiecare data ne da in judecata .
Cel mai recent răspuns: Jurist90 , utilizator 00:28, 15 Octombrie 2015
Sunt debitori care cred că dacă refuză să primească un act acest lucru echivalează cu neprimirea documentelor respective. Ba chiar sunt avocați care își sfătuiesc astfel clienții. Nimic mai fals. Cel care trimite actele respective, executorul în speța noastră, trebuie să facă dovada trimiterii. Este obligația debitorului să le primească.
Dacă pe confirmare scrie -nu este prezent la domiciliu, sau, mai rău, refuză să e primească, atunci debitorul e în culpă și nu invers.

Așadar, nu este deloc un motic temeinic de contestație, este un motiv prostesc de-a dreptul, dacă trimiterea actelor de executare s-a făcut cu respectarea dispozițiilor Codului de procedură civilă.
buna seara
Mai am o intrebare legata de subiectul de mai sus ,debitorul a venit cu cerere pt a i se da copie dupa titlu ,somatie pv si instiintarea de poprire . Ce raspuns voi avea daca debitorul nu a vrut sa ia la cunostiinta despre acestea ?
Ce inseamna ca nu a vrut sa ia la cunostinta? Faptul ca a refuzat sa semneze o dovada de primire ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare titlu executoriu ASUL28 ASUL28 Buna ziua, Pot sa fac contestatie la executare pentru anulare titlu executoriu, resp. factura fiscala neprimita si pt.care debitorul nu poate face dovada ... (vezi toată discuția)
Executare silita amenda contraventionala, procedura MihaDrag MihaDrag Buna seara .Am o intrebare legata de un caz privind o amenda contraventionala de care contravenientul nu vrea sa auda ,ba chiar a facut contestatie impotriva ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie instintare bryan bryan La executarea silita ,mai trebuie instintat debitorul? am trimis somatia +titlu executoriu confrm codului fiscal. art.9alin2lit d si art.145 , atr.141 eu ... (vezi toată discuția)