avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere poprire pe salariu venita de la un executor cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere poprire pe salariu venita de la un executor cu sediul in judetul creditorului?

Buna ziua, speta este urmatoarea: s-a dezbatut succesiune in instanta dupa mama, in jud. Teleorman. Soacra mea (care a demonstrat in cadrul procesului ca si-a ingrijit 5 ani mama imobilizata) a primit prin hotarare judecatoreasca casa si curtea in schimbul unei sulte datorate celorlalti 2 frati care au acceptat succesiunea si au fost parte adversa in proces. Uneia dintre surori i-a achitat sulta, celalalt frate a decedat intre timp, iar copiii lui nu au facut succesiunea dupa el. Acum, soacra mea primeste la adresa de domiciliu din Bucuresti cerere de poprire pe 1/3 din salariu, formulata nominal de sora careia i-a platit si de fratele decedat anul trecut! El a decedat in iulie 2014 si apare ca solicitant in aceasta cerere cu data din oct. 2015. Este anexat un certificat de mostenitor al copiilor sai dupa dezbaterea succesiunii dupa mama, nicidecum dupa tata! Cererea de poprire este facuta printr-un executor din jud. Teleorman, adresa fratelui decedat este completatat ca fiind in orasul Alexandria, desi el a trait ultimii 20 de ani in Bucuresti, unde a si murit. Este oferit un cont in care sa se faca depunerile, dar suma datorata nu este nicaieri mentionata si mai apar la final niste taxe de timbru de 75.000 lei! si altele privind trimiterea somatiei de plata de 30.000 lei. (Presupun ca este un formular vechi, de dinainte de denominare!)
Din ce am citit in legislatie am inteles ca executorul ar trebui sa fie cu sediul in orasul de domiciliu al debitorului (adica din Bucuresti in cazul nostru). Solicitantul cererii de poprire poate fi o persoana decedata? Daca fratele a decedat soacra mea ii mai datoreaza sulta respectiva sau copiii lui trebuie sa dezbata succesiunea dupa tata si sa se constituie in mostenitori cu drept la aceasta sulta? De asemenea, angajatorul catre care se adreseaza cererea de poprire la ce suma datorata ar trebui sa se raporteze? Se va pune in practica automat poprirea sau exista un termen de contestare si catre cine trebuie adresat? Ce drepturi are soacra mea, ca debitor, in aceasta speta si ce ne sfatuiti sa facem? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2015
ContSters52778, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere executare iancu123 iancu123 daca am un debitor dintr-un alt judet, si am o sentinta de executare silita investita cu formula executorie, cine pune in executare acea sentinta?executorul ... (vezi toată discuția)
Mostenire getabalanescu getabalanescu [Buna ziua, va rog frumos daca se poate sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: in anul 1991 a decedat socrul meu , ramanand in urma lui sotia, sotul meu si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o situatie mai dificila, mama mea a decedat , era ... ilcu_elena ilcu_elena Buna ziua, o situatie mai dificila, mama mea a decedat , era nascuta in jud Gorj , mai avea 4 frati si la mostenirea din partea parintilor nu a fost trecuta , ... (vezi toată discuția)