avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, o situatie mai dificila, mama mea a decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, o situatie mai dificila, mama mea a decedat , era ...

Buna ziua, o situatie mai dificila, mama mea a decedat , era nascuta in jud Gorj , mai avea 4 frati si la mostenirea din partea parintilor nu a fost trecuta , e nelocuind in zona , ce putem face noi mostenitorii in aceste conditii pentru a
o include si pe mama la mostenirea cuvenita de la parinti si noi mai departe .Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2023
ilcu_elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:32, 6 Februarie 2023
Obtineti de la un notar de la ultimul domiciliu al mamei, un certificat de calitate de mostenitor.
Ulterior, in baza acestuia, mostenitorii acceptanti ai succesiunii mamei, vor participa la dezbaterea succesiunii dupa bunici.
Dupa ce obtineti certificatul de mostenitor dupa bunici, reveniti la biroul notarial de unde ati obtinut certificatul de calitate de mostenitor si solicitati eliberarea unui supliment, prin care adaugaticota parte dobandita de mama, de la bunici.
Multumesc! Va mai deranjez cu o problema , mama dintr-o alta casatorie are 3 copiii, mostenirea dobandita dupa mama si tata a fost instrainata unui nepot fara acceptul celorlalti mostenitori ,ce se poate face in accest caz pentru a reintra in drepturi copiii. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 6 Februarie 2023
ilcu_elena, utilizator
Nimic.
Mama nu datora explicații copiilor pentru modul în care a dispus de proprietățile sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere din dezbaterea succesiunii userabc1 userabc1 Buna ziua! Bunica din partea mamei a murit in urma cu 3 ani, iar mama in urma cu 2 ani. Rudele din partea mamei doresc sa faca succesiunea acum, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Succesiune florinaldoiu florinaldoiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie : In decembrie 2010 a decedat bunicul din partea mamei iar unchiul meu doreste sa facem succesiunea. ... (vezi toată discuția)