Ieri am primit o recomandata de la ANAF cu o amenda pentru nedepunerea unei declaratii. (A fost depusa completata corect, cu exceptia titlului care avea luna gresita, in loc de Iunie era trecuta alta luna, insa continutul era corect. Rectificativa a fost depusa pe 26 sau 27).
Amenda poate fi intre 12.000 si 14.000 de lei (?!), eu am primit 12.000, insa pe spate, in momentul in care a completat ce pot sa platesc in 48 de ore mi-a trecut 500 de lei, bani pe care am fost si i-am virat astazi.
Cand am fost sa depun confirmarea de plata mi-au spus ca au gresit si ca vor sa anuleze PV si sa-mi faca altul pe suma corecta?!
Cum ar trebui sa procedez ca sa fie ok si pentru mine, avand in vedere ca este prima abatere si sunt la zi cu toate impozitele, 6000 de lei pt o zi intarziere si un titlu gresit mi se pare colosala si exces de zel.
Daca nu aveti debite in fisa fiscala, ati depus de-al lungul timpului declaratiile fiscale la timp si nu ati mai solicitat avertismente, va recomand sa scrieti un memoriu justificativ catre directorul general al administratiei financiare si sa atasati declaratia completata corect pe suport de hartie (in 2 exemplare) si pe CD insotita de o copie a procesului verbal de contraventie si a documentului de plata .
In memoriu trebuie sa precizati motivele nedepunerii la termen a declaratiei precum si evenimentele care au urmat, inclusiv nr. documentului care justifica achitarea amenzii de 500 lei. Asa aveti sansa de a primi un avertisment in baza art.5 din OG 2/2001 si nu mai sunteti nevoit sa platiti amenda de 6.000lei.
Declaratie 394
hingheru
Buna ziua,
Daca am uitat sa depun declaratia 394 , pot lua amenda? am inteles ca ameda este intre 12000 si 14000 ron.Este chiar atat de mult, nu poate fi ... (vezi toată discuția)