avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

tatal meu face parte dintr-o familie cu 4 copii, unul dintre ei dat spre infiere cu cel putin 30 de ani in urma. Ambii bunici au murit, ultima fiind bunica in urma cu o luna. De asemenea, doi dintre fratii tatalui meu au murit si ei, avand fiecare cate doi copii si respectiv unul. Tatal meu este singurul in viata (pe numele bunicilor) si respectiv fratele care a fost infiat de alta familie. Va rog sa ma ajutati sa inteleg cine are dreptul la mostenire. Mostenirea consta in doua case la tara si 6 ha pamant. Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
ianachen, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 09:46, 8 Octombrie 2015
Buna ziua,
Vor veni la mostenire cei trei copii ai defunctilor fie direct fie prin reprezentare.
Astfel: bunurile bunicilor se impart in 3 parti egale.
Pentru copiii decedati, fiecare parte se reimparte in la mostenitorii lor (copii si eventual sotie)
Copilul in viata preia intreaga lui parte de mostenire.
Copilul infiat (daca a fost infiat cu adevarat) va mosteni pe parintii adoptivi ne mai avand niciun drept l;a cei care l-au dat spre adoptie.
Atentie, dezbaterea succesiunilor de pe urma bunicilor se dezbate dupa fiecare in parte in functie de momentul decesului.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire mona-lupascu mona-lupascu buna ziua! vreau sa aflu cum poate dezbate mama mea o mostenire din partea parintilor ei daca: a fost infiata la 14 ani (legal) dar s-a produs o greseala la ... (vezi toată discuția)
Testament - valabil sau nu ? gigelas gigelas Prin anii 1940 - 1945,o familie ce nu avea copii,a luat un copil (fata) de la o sora a sotiei,spre crestere. [b]Niciodata,acea fata nu a fost trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Buna seara!!! am si eu o intrebare ! am fost 2 frati de acelasi ... Fddflo90 Fddflo90 Buna seara!!! Am si eu o intrebare ! Am fost 2 frati de acelasi nume de o mama si de un tata din acceasi casatorie…insa mama in 1997 a murit si fratele meu ... (vezi toată discuția)