avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Dreptul la intimitate si divulgarea identitatii
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Dreptul la intimitate si divulgarea identitatii

Buna,

Sunt curios daca mass-media poate divulga nume, informatii personale (varsta, locul de munca etc.) a unor persoane implicate intr-un accident, cat si poze preluate de pe facebook fara acordul lor.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:41, 9 Octombrie 2015
În teorie, nu, dar în practică se întâmplă adesea.
Drepturile unui om nu sunt absolute, ci in relatie cu drepturile altora. Informatiile personale pot fi dezvaluite in presa daca acest lucru serveste interesul public. Atat ca nu orice blog intitulat pompos ziar online sau agentie de presa chiar este presa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii publicate pe internet djkt2 djkt2 Buna seara, Va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea situatie. Sa spunem ca eu primesc o poza si o locatie a unui vehicul aflat pe spatiul public. Acestea ... (vezi toată discuția)
Furt identitate alina_pn alina_pn Buna ziua, vreau sa intreb cum se pedepseste un furt de identitate: copiere poza de pe un site public de socializare si folosierea acesteia la deschiderea unui ... (vezi toată discuția)
Gdpr Ofiintacurioasa Ofiintacurioasa Salutare! Soția mea predă cursuri pentru copii, online, în cadrul unui centru; deci este angajată, având contract de muncă. Ieri a aflat că unul ... (vezi toată discuția)