avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Taxe TVR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Taxe TVR

Buna ziua, am primit instiintare de plata pe firma pentru taxele TV "obligatorii" prin lege ,restanta din oct 2012.Suma totala ~700 lei pentru perioada 2012-2015.
ne-au somat sa achitam pana la 28.10.2015 altfel vor deschide dosar.
Au dreptul sa ceara dupa 3 ani plata acestor taxe ? legea repsectiva mai este in vigoare prin care orice firma achita taxe tvr si radio? Firma are sediul social intr-un apartament-locuinta pentur care se achita deja aceste taxe prin facturile de utilitati, conteaza acest aspect /
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 14:46, 12 Octombrie 2015
Nu au dreptul să ceară decât celor cărora le prestează în mod real serviciile. Obligația de a plăti taxă RADIO-TV revine acelor persoane juridice care recepționează programele emise de ei, nu și altor persoane.
Dacă aveți TV, la firmă, radio, sau un calculator conectat la internet, trebuie să plătiți taxa. Altfel nu.
Oricum, ei doar somează, nu vă vor acționa în judecată pentru astfel de sume.

Nu au dreptul să vă oblige să le plătiți taxe mai vechi de 3 ani, dar au dreptul să vi le ceară.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic
Buna ziua, multumesc pentru raspuns.
Cum pot ei demonstra ca, folosim in interesul frimei TV-ul din imobilul proprietate personala ?
firma are profilul "instalatii" iar sediul social este in apartamentul in care locuim.
Taxele caclulate sunt pentru perioada 2012-2015 , chiar si pentru cele din 2015 pe ce baza ne pot ei solicita plata acestor taxe ilegale ? Oare cate firme din Ro platesc aceste taxe ?
multumesc,
Cum pot? Nu cred că pot. De aceea am zis că probabil nu vor face nimic în plus, în afară de a vă trimite notificarea respectivă.

Bănuiesc că sunt destui care o plătesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa radio-tv pentru o microintreprindere MonicaForneo MonicaForneo Buna ziua, Am o microintreprindere cu sediul social in casa parintilor mei (cu care am un contract de comodat). De curand, am primit o instiintare din ... (vezi toată discuția)
Abonament radio tv - persoana juridica emmiv2008 emmiv2008 tocmai ce am primit o instiintare din partea soc romane de radiofuziune ca ma actioneaza in instanta pentru ca am restante la plata abonamentului radio tv. ... (vezi toată discuția)
Taxa radio si taxa tv yx32_angel yx32_angel Am primit, cum era de asteptat o somatie pentru plata taxei de radio..am cautat in legislatie si am vazut ca exista o Decizie a Inaltei Curti de Casatie si ... (vezi toată discuția)