avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 110 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantii gestionare conform Legii 22/1969
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantii gestionare conform Legii 22/1969

Poate fi amendat ,legal, un administrator (director general) care nu a retinut garantii gestionarilor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 8 Octombrie 2015
aveti;
Art. 28. - Angajatul cu funcţie de conducere precum şi orice alt angajat vinovat de angajarea, trecerea sau menţinerea unei persoane în funcţia de gestionar fară respectarea condiţiilor de vârstă, studii şi stadiu prevăzute în articolele 3 şi 38, precum şi a dispoziţiilor articolului 4 referitoare la antecedentele penale, răspund integral pentru pagubele cauzate de gestionar, în solidar cu acesta.
    Aceeaşi răspundere o are şi cel vinovat de nerespectarea dispoziţiilor prevăzute în capitolului III, în limita garanţiei neconstituite.
De amendat nu are cine-l amenda, dar raspunde de paguba creata de o persoana angajata in functia de gestionar fara respectarea conditiilor de angajare.
De asemenea, tot din Legea nr.22/1969 :
art. 30
Raspunde, în limita valorii pagubei rămase neacoperite de autorul direct al ei, din momentul constatarii insolvabilitatii acestuia, cel vinovat de:
....
e) nerespectarea oricarei alte indatoriri de serviciu, dacă fără incalcarea acesteia paguba s-ar fi putut evita.
..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar in lipsa mea adelinaflo adelinaflo Daca in cazul in care am avut gestiune si mi-am dat demisia, mi se poate imputa o lipsa constatata la un inventar facut dupa 14 zile, timp in care alti ... (vezi toată discuția)
Contract de constituire a garantiei materiale Parintele_75 Parintele_75 Buna ziua, Cum procedez in cazul in care un gestionar deja angajat de mai multi ani in aceasta functie, nu este de acord sa semneze un contract de ... (vezi toată discuția)
Citatie de la fostul loc de munca sorinico sorinico buna ziua, Am primit o citatie de la firma la care am lucrat pana in decembrie 2008.Trebuie sa ma prezint la serviciul de investigare a fraudelor .Imi da si ... (vezi toată discuția)