Am si eu DOUA intrebari : 1. iluminatul pe casa scarii cum trebuie platit dupa nr. persoane sau cota parte indiviza. 2. La subsolul blocului unde sunt boxe reteaua cu curent electric trebuie sa fie de 220 v ; 24 v . Exista vreo lege care reglementeaza aceasta situatie.si daca da care este.
In subsol iluminatul se face la 24 V. Cat costa acest iluminat nici nu merita sa-l luati in calcul.
Iluminatul pe holuri si casa scarii se imparte la nr. persoane prezente in luna respectiva.
Corect si la obiect raspunsul dat de @elga 50.
Repartizarea cheltuielilor cu energia electrica consumata pentru iluminatul pe casa scarii este clar prevazuta in Norma de aplicare a Legii 230/2007.
daca va uitati in fizica ,veti vedea ca ,becurile de 24v consuma aproape cat cele la 220. Diferenta este ca un curent de 24v nu este periculos .In fisa tehnica a constructiei se prevede iluminatul cu 24v.
Multumesc pentru raspunsuri . In ce priveste iluminatul la boxe si pe casa scarii intradevar in conditii normale.elga 50.aveti dreptate nu e o valoare deosebita dar daca la subsol este 220 si ajungi sa dai 10 lei noi de persoana cam incepi sai dai importanta ( la 5 persoane se fac 50 lei noi , ce ziceti in cazul asta dai importanta sau nu ) .La mine luna trecuta iluminatul pe casa scarii a ajuns 11.40 lei de persoana . Oare nui cam mult ? Nu cumva in boxa are cineva un congelator sau desfasoara diferite activitati la care consuma si curent sau.......................
Abuz sef scara
nelu_ioan00
buna ziua ,am o mare nedumerire ,locuiesc la bloc si la subsolul blocului sin facute boxe adica beciuri din care am si eu una iar seful scari luat curentu pe ... (vezi toată discuția)