avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate legal instalatie 24V sau 220V la subsolul blocului?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

legal instalatie 24V sau 220V la subsolul blocului?

buna ziua! la subsolul blocului nostru instalatia electrica este pe 220V, spune cineva, chiar din constructia blocului (construit in 1973); am fost atentionati ca legal se pune pe 24V! va rog a-mi raspunde ce este legal si eventual baza legala; daca este instalatie pe 220V din constructie este obligatorie refacerea pe 24V? multumesc :(
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:44, 5 Aprilie 2016
Intotdeauna instalatiile electrice din subsolul imobilelor de locuit in comun se realizeaza prin proiectul tehnic latensiunea de 24 V
Subsolul blocului in care locuiesc este despartit printr-un zid in doua compartimente. Intr-unul din compartimente locatarii si-au construit boxe (pivnite). Instalatia electrica este la tensiunea de 220 V (instalatia a fost executata de constructor). in celalalt compartiment au fost construite. odata cu blocul, boxe pentru garaje. Din proiectul blocului instalatia pentru iluminat a fost prevazuta la tensiunea de 220 V, iar prizele la tensiunea de 24 V. Blocul a fost construit in anul 1969. Nu sunt la curent cu legislatia actuala.
Dupa stinta mea, in comert nu se gasesc becuri pentru tensiunea de 24 V.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iluminat casa scarii si boxe mitdan67 mitdan67 Am si eu DOUA intrebari : 1. iluminatul pe casa scarii cum trebuie platit dupa nr. persoane sau cota parte indiviza. 2. La subsolul blocului unde sunt boxe ... (vezi toată discuția)
Instalare lumina in boxe narciisa narciisa Buna seara, In asociatia din care fac parte ma confrunt cu urmatoarea situatie, pentru care as avea nevoie de raspunsul dumneavoastra. Acum cativa ani ... (vezi toată discuția)
Modificare instalatie electrica hotarata doar de presedinte si administrator Adi_01 Adi_01 Buna ziua, Am descoperit in subsolul blocului doua persoane care lucrau la instalatia electrica .La intrebarea fireasca _ce faceti si cu acordul cui?_ au ... (vezi toată discuția)