avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Iluminat casa scarii si boxe
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Iluminat casa scarii si boxe

Am si eu DOUA intrebari : 1. iluminatul pe casa scarii cum trebuie platit dupa nr. persoane sau cota parte indiviza. 2. La subsolul blocului unde sunt boxe reteaua cu curent electric trebuie sa fie de 220 v ; 24 v . Exista vreo lege care reglementeaza aceasta situatie.si daca da care este.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:39, 18 Iulie 2009
Eu insami am apelat la o asa procedura si au venit, nu au cerut niciun ban si au si gasit hiba. Au amendat persoana care "manarise" circuitul electric proiectat, punand in pericol potential pe ceilalti locatari si chiar cladirea. Furnizorii de utilitati au responsabilitati de verificare a instalatiilor pe domeniul comun al unei asociatii si chiar si pe proprietatea privata daca este pericol de incendiu, explozie, inundatie de proportii.
Am colaborat gratis cu ELECTRICA, RADET si APA NOVA (canalizarea exterioara blocului), contra cost cu DISTRIGAZ, APA NOVA in interiorul blocului, in subsol. Deci se poate. Totul e ca acesti furnizori sa fie chemati de reprezentantii asociatiei (telefonic sau prin sesizari scrise) si chiar au o atitudine foarte cooperanta. Si sa nu credeti ca a-nnebunit lupul....!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz sef scara nelu_ioan00 nelu_ioan00 buna ziua ,am o mare nedumerire ,locuiesc la bloc si la subsolul blocului sin facute boxe adica beciuri din care am si eu una iar seful scari luat curentu pe ... (vezi toată discuția)
Furt de energie electrica la asociatia de proprietari m.belu m.belu Am informatii certe ca in boxele aflate la subsolul blocului, proprietarii si- au improvizat prize si si- au instalat lazi frigorifice , care consuma nonstop ... (vezi toată discuția)
Legal instalatie 24v sau 220v la subsolul blocului? masso masso buna ziua! la subsolul blocului nostru instalatia electrica este pe 220V, spune cineva, chiar din constructia blocului (construit in 1973); am fost ... (vezi toată discuția)