avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Întreținere copil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Întreținere copil

Bună seara,
Spuneti-mi va rog, de ce un dosar depus la judecătoria Iași pentru întreținere și stabilire domiciliu copil a fost mutat la București pe motiv ca nu e de competenta Judecătoriei Iași?
Copilul este născut în București, dar are domiciliul împreună cu mama în Iași.Doar tatăl are domiciliul în București.
Va rog sa ma ajute cineva cu un raspuns. Nu inteleg daca avocatul si-a facut treaba sau e normal sa se intample asa.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2015
claudiaP, utilizator
Cine a introdus cererea ?
Mama care are domiciliul inIasi,iar copilul are domiciliul tot în Iași
Nu înțeleg de ce a fost trimis dosarul la București, acolo unde are domiciliul tatăl copilului.
Pentru ca dvs. va judecati cu un parat din Bucuresti. Competenta instantei este de la domiciliul paratului (tatalui), nu al dvs. sau al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate divorta in bucuresti in conditiile in care casatoria s-a facut in alt judet? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Prietena mea s-a casatorit la Iasi acum cativa ani. Acum ea a plecat din Iasi, s-a mutat la Bucuresti unde si-a si ... (vezi toată discuția)
Urgent incredintare minor-instanta competenta teritorial paraga paraga buna seara! speta este urmatoarea. dintr-o relatie de concubinaj a rezultat o minora, nascuta in bucuresti. a fost recunoscuta de tata. acum 2 ani cei doi se ... (vezi toată discuția)
Divort pe cale amiabila fara partaj, copil rezultat din casatorie andreeablack666 andreeablack666 Buna ziua/seara. Sotul meu este din Braila iar eu sunt din Iasi si dorim sa divortam (este de comun acord). Ne-am casatorit in octombrie 2008, in ianuarie 2009 ... (vezi toată discuția)