avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie pentru \\"terasa\\" in fata magazinului meu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie pentru "terasa" in fata magazinului meu

Buna ziua.
Sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns la o nelamurire a mea.
De curand am deschis un magazin de bijuterii in Bucuresti, mai exact pe Bulevardul Carol ..
Vecinii mei (magazin alimentar) au autorizatie de amplasare a unei asa zise terase "o umbrela cu cateva mese unde se strag betivii cartierului" pe domeniul public din fata magazinului lor, dar si in fata magazinului meu.(+ ca parcheaza si 2 masini; practic au pus monopol pe acea zona)
Intrebarea mea este: Ce pot sa fac LEGAL sa imi eliberez spatiul din fata magazinului meu? Se poate ataca acea autorizatie?
Mentionez ca au lasat 1 metru latime spatiu de trecere pe trotuar (trotoarul avand aproximativ 4 m latime) dar magazinul meu nu are vizibilitate datorita umbrelei si a "tiganiei" din fata.
Unde ma pot adresa pentru rezolvarea problemei?
Eu inteleg ca este spatiu public dar fix in fata unui magazin de bijuterii nu mi se pare normal sa fie amplasata o terasa la care se consuma alcool.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: stonemania , utilizator 16:20, 9 Octombrie 2015
Sunt aspecte distincte autorizatia pentru executat terasa si problema parcarii masinilor consumatorilor
Impotriva acelora care parcheaza masinile va puteti adresa oficial la politia de sector
Daca apreciati ca prin executarea terasei va sunt prejudiciate drepturile,sesizati oficial serviciul urbanism din primaria care a eliberat autorizatia
Adresati-va catrfe autoritatea care a emis autorizatia. Aratati ca v-a blocat vizibilitatea, ca va este afectat vadul comercial bla-bla.
Va multumesc. Am rezolvat prin ADP (Administrarea Domeniului Public). Au acceptat sa monteje stalpisori in fata magazinului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi si obligatii privind administrarea si utilizarea spatiilor verzi cristina_ioana cristina_ioana Buna ziua, Am nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea speta: in spatele blocului, la aproximativ 10m de geamurile noastre, exista un spatiu verde ... (vezi toată discuția)
As dori sa întreb cât este de legal că un angajat al unei ... Problematica Problematica As dori sa întreb cât este de legal că un angajat al unei primari să închirieze spatiu ,domeniul public aflat în fața unui spațiu comercial? Dețin un ... (vezi toată discuția)
Trotuar de garda MariaSV MariaSV Va rog sa-mi spuneti ce lege prevede ca trotuarul de garda este proprietate comuna tuturor proprietarilor si care este dimensiunea acestuia. Avem spatii ... (vezi toată discuția)