avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De ce trebuie sa stea cardul la Casa de Sanatate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De ce trebuie sa stea cardul la Casa de Sanatate?

buna dimineata , asi dori sa ma ajutati in legatura cu cardu de sanatate , am un unchi bolnav paralizat la pat datorita unor atacuri celebrare si beneficiaza de tratament , intrebarea este cardu de sanatate trebuie sa ramana la casa judeteana de sanatate cat este sub tratament pt ca matusa asa i sa spus si a trebuit sal lase la ei , iar cand are nevoie de el la ceilalti doc , ea trebuie sa mearga la casa sal ridice apoi sal duca iar la casa , asa este procedura in aceste cazuri care este legea care specifica asa ceva ce articol , acest card nu este personal sa fie in posesia pacientului nu a casei de sanatate???? daca poate sa ma ajute cineva asi fi foarte multumitor iar daca nu postez unde trebuie sper sa ma indrumati corect . O zi buna
Cel mai recent răspuns: ispires , utilizator 20:15, 13 Octombrie 2015
1. Cardul de sanatate trebuie sa stea la posesor si sa-l foloseasca atunci cand este cazul.

2. Intrebati, pe e-mail sau prin telefon, si la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) care este baza legala a retinerii cardului de sanatate.

3. Sau intrebati si la CNAS, pe e-mail, la: www.cnas.ro/contact/contact.html
multumesc de raspuns am sa intreb si am sa postez raspunsu
cardul national de sanatate este o "aberatie" nationala (o alta afacere pe banii contibuabililor) copiata dupa alte tari si implementata cu multe probleme negandite (au lasat pe altii sa le gandeasca corespunzator - dupa cate am inteles consultanta straina) . Cardul acela de snatate este personal si se pastreaza de catre titularul care apar pe card . Daca persoana nu il poate folosi ar fi trebuit sa fie un mandatar pentru a fi folosit. Este o alta forma de a permite ilegalitati si neclaritati in sistemul medical romanesc. Eu am acum multe nelamuriri si degeaba le scriu caci nu-mi raspund. Eu am refuzat cardul si nu-mi spun ce date au despre optiunile mele returnate cu formularul la CAS judeteana. Este o brambureala imensa. Nici ce se intampla daca declar cardul pierdut sau furat si altele multe.... Din cate am inteles daca refuzi cardul poti obtine o adeverinta de la ei (pe hartie). Oricum nu am contract cu CNAS si totusi am primit cardul . De ce oare ? nu se stie?
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2015
ispires, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de sanatate, avand asigurare sociala de sanatate costin_ costin_ Vreau sa remarc o nedreptate. Acum doua luni m-am dus sa intreb de ce nu am luat card de sanatate, au zis ca l-am primit, dar acest lucru nu este adevarat, ... (vezi toată discuția)
Concediu sarcina si lauzie user20 user20 Buna ziua, Sotia mea a fost in concediu de crestere a copilului timp de 2 ani, pana in luna mai anul acesta. In luna octombrie anul trecut a ... (vezi toată discuția)
Cardul de sănătate rafaelcrb rafaelcrb Bună ziua. As dori sa știu cum sa fac ca sa dau în judecata cnas-ul pe care nu mi-au emis încă cardul de sănătate zicând ca dacă îmi expira ... (vezi toată discuția)