buna dimineata , asi dori sa ma ajutati in legatura cu cardu de sanatate , am un unchi bolnav paralizat la pat datorita unor atacuri celebrare si beneficiaza de tratament , intrebarea este cardu de sanatate trebuie sa ramana la casa judeteana de sanatate cat este sub tratament pt ca matusa asa i sa spus si a trebuit sal lase la ei , iar cand are nevoie de el la ceilalti doc , ea trebuie sa mearga la casa sal ridice apoi sal duca iar la casa , asa este procedura in aceste cazuri care este legea care specifica asa ceva ce articol , acest card nu este personal sa fie in posesia pacientului nu a casei de sanatate???? daca poate sa ma ajute cineva asi fi foarte multumitor iar daca nu postez unde trebuie sper sa ma indrumati corect . O zi buna
cardul national de sanatate este o "aberatie" nationala (o alta afacere pe banii contibuabililor) copiata dupa alte tari si implementata cu multe probleme negandite (au lasat pe altii sa le gandeasca corespunzator - dupa cate am inteles consultanta straina) . Cardul acela de snatate este personal si se pastreaza de catre titularul care apar pe card . Daca persoana nu il poate folosi ar fi trebuit sa fie un mandatar pentru a fi folosit. Este o alta forma de a permite ilegalitati si neclaritati in sistemul medical romanesc. Eu am acum multe nelamuriri si degeaba le scriu caci nu-mi raspund. Eu am refuzat cardul si nu-mi spun ce date au despre optiunile mele returnate cu formularul la CAS judeteana. Este o brambureala imensa. Nici ce se intampla daca declar cardul pierdut sau furat si altele multe.... Din cate am inteles daca refuzi cardul poti obtine o adeverinta de la ei (pe hartie). Oricum nu am contract cu CNAS si totusi am primit cardul . De ce oare ? nu se stie?