avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... sediu social
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

sediu social

va rog spuneti-mi ce acte si cat dureaza schimbarea sediului social la un ong;)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:57, 17 Iulie 2009
Maxim 4 saptamani, daca nu escontinua greva la judecatorii.
Din momentul in care aveti actele interne, respectiv noul contract de inchiriere/comodat pentru noul sediu, si AGA, se depun actele la Judecatorie si, termenul de judecata se da in maxim 7 zile de la data depunerii. Mai dureaza cateva zile redactarea si legalizarea incheierii. E posibil insa, din cauza grevei, sa dureze putin mai mult.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
S-ar putea sa dureze mult mai mult de 7 zile ... pe forum s-a mai pus o problema de acest gen, instanta netinand cont de prevederile OG nr.26/2000 invocand repartizarea aleatorie a dosarului la un complet care avea sedinta de judecata mult peste termenul prevazut de lege.
Asta am spus si eu, ca s-ar putea sa dureze mai mult, plus ca e vacanta. Unica solutie ramane preschimbarea termenului intr-unul mai apropiat, in caz de depasire flagranta a termenului normal. Eu asa patesc de regula la asigurari sociale, unde primul termen de judecata mi se da peste 1 an jumate de la data inregistrarii. Dar reusesc sa il preschimb la 3-4 luni... Cat despre fundatii, cel mai lung termen primit (in mai) a fost de 14 zile, in loc de 7.
Ultima modificare: Vineri, 17 Iulie 2009
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat
Da, exista aceasta posibilitate de a face cerere de preschimbare a termenului de judecata ... intemeindu-si cererea pe prevederile OG nr.26/2000 ... dar sistemul judiciar al nostru merge ca melcul ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie non-profit - respingere preschimbare termen ContSters51068 ContSters51068 Am depus cerere constituire Asociatie non - profit in data de 2 iunie 2009. Am primit termen in 16 iulie 2009. Adica dupa o luna jumatate. Vazind ca ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotiei privind locuinta al carui titular este sotul elconst elconst Buna seara! La data casatoriei (inainte de anul 1989), atat eu, cat si sotul detineam in proprietate cate un apartament, pentru care aveam inca de platit ... (vezi toată discuția)
Refuz munca Vioreld Vioreld buna ziua. pot fi concediati 2 salariati care pe motiv de neplată a salariilor au refuzat sa se deplaseze la o lucrare? (vezi toată discuția)