avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua.
Trei frati au mostenire de la bunicul lor o suprafata de 2.78 ha teren arabil . Unul din acesti frati a decedat .Unul dintre ei vrea sa detina toata suprafata .Vreau sa stiu daca sotia sau copii celui decedat au dreptul la partea care li se cuvine
.Dupa mine ar avea dreptul la suprafata de 0.92;totusi vreau un raspuns de la d-voastra.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:33, 9 Octombrie 2015
da, mostenitorii defuntului au vocatie succesorala in acest caz prin reprezentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea pamantului michelav michelav buna seara, am de adresat o intrebare cu rugamintea de a ma sfatui ce trebuie sa fac in aceasta problema: tatal meu a decedat ,el mai are inca 3 frati in ... (vezi toată discuția)
Probleme succesiune teren extravilan. Am si eu o problema cu o succesiune si v-as ruga mult de tot daca ar putea cineva sa ma ajute cu un raspuns. Exista un titlu de proprietate ( 10 ha teren ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli cadastru si intabulare teren arabil arlandh arlandh Buna ziua! In baza Legii 18/1991 a fost emis titlul de proprietate pentru 6 ha teren arabil, avand ca autor pe bunicul (decedat) si ca mostenitori pe 2(doi) ... (vezi toată discuția)