avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Concediu de crestere copil
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Concediu de crestere copil

Concediul de crestere a copilului este considerat vechime in invatamant sau doar vechime in munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:02, 12 Iulie 2023
V-am prezentat mai sus textul de lege in care se mentioneaza ca perioada CCC nu intrerupe vechimea in invatamant.

Pe cale de interpretare, CCC constituie vechime in invatamant.
Pe cale de interpretare. Deci fiecare contabil va plati dupa cum va interpreta legea. Eu am inteles ca nu se considera intrerupere in vechime pt acordarea sporului de stabilitate pt 10 ani neintrerupti. Insa nu e specificat ca este considerata vechime in invatamant concediul de crestere copil.
Perioada CCC nu intrerupe vechimea in invatamant. Insa aceasta perioada nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.

Asadar, perioada CCC constituie vechime in invatamant.
Am uitat sa mentionez ca am avut CCC in perioada 23.08.2010-25.06.2012. Am devenit titulara in 2011. Deci se pun 2 ani vechime in invatamant? Nu mai inteleg nimic. O gramada de legi, nicaieri nu e specificat clar.
Buna seara!Referitor la vechimea în învatamant.Am lucrat o perioada fiind învatator necalificat,dupa care a urmat calificarea,am lucrat o vreme,dupa care am nascut primul copil,nefiind titulara,contractul de munca s a finalizat imediat dupa ce am nascut.Am lucrat un an,dupa care urmatorul an am nascut cel de al doilea copil,fiind suplinitor calificat,contractul de munca fiind încheiat dupa ce am nascut.
Am mers la scoala unde lucrez acum,spunand ca nu am vechimea completata corect,cei patru ani de ingrijire copil,fiindu mi trecuti doar la vechimea in munca,nu si în învatamant.
Eu am finalizat colegiul de institutori,studii superioare de scurta durata,dorind sa fac echivalare de studii ,un criteriu fiind 10 ani vechime în învatamant,doamna de la secretariat,îmi spune ca nu am aceasta vechime pentru ca perioada de concediu ingrijire copil,nu se puncteaza ca vechime in învatamant.
Conf.legii nu se specifica 10 ani efectiv în învatamant ,ca in cazul sporului de fidelitate,ci doar doar 10 ani în învatamant pentru a putea depune documentele pentru echivalare
Cum este corect si ce am de facut?Multumesc frumos!
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
Eoga, utilizator

Alte discuții în legătură

Incadrarea in invatamant AleIoana AleIoana Buna ziua, lucrez in invatamant din anul 2010. In anul 2014 am fost in concediul de ingrijire al copilului pentru 2 ani de zile. Anul trecut (2016-2017) m-am ... (vezi toată discuția)
Sporul de stabilitate in invatamant zoie zoie Lucrez in invatamantul preuniversitar din 1989, dar contractul de munca se incheia la 15 iunie, si la30 iunie etc., fiind angajata pe perioada determinata.In ... (vezi toată discuția)
Spor de solidaritate/fidelitate platonflorin platonflorin La 1 sept. 2012 voi avea 14 ani vechime in invatamant. Din acestia 4 ani am stat in C.C (crestere copii), au ramas 10 ani. La 1 sept. 2012 voi beneficia de ... (vezi toată discuția)