avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Bunicul meu a decedat in 1997, iar ca mostenitori sunt bunica mea (sotia) si tatal meu (unicul lor copil). Bunicii au avut un imobil pentru care nu s-a dezbatut inca succesiunea din ceea ce stiu.

Bunica si tatal meu nu sunt in relatii foarte bune si din acest motiv au evitat sa dezbata succesiunea, iar bunica a refuzat atunci, dar si acum, sa ii arate/dea tatalui meu actele de proprietate sau certificatul de deces al bunicului.

Avand in vedere ca nu este vorba de o relatie amiabila intre mostenitori, iar tatal meu nu are acces la documentele de proprietate, cum poate proceda in aceasta situatie?
Poate solicita deschiderea succesiunii avand in vedere ca au trecut 18 ani de la decesul bunicului?
Ar fi putut bunica sa dezbata succesiunea sau sa incheie un contract de vanzare-cumparare sau intretinere fara ca tatal meu sa stie?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandra88m , utilizator 17:50, 11 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Dar ar putea afla, fara sa o dea in judecata, daca partea care ii revenea tatalui din mostenirea bunicului ar fi putut fi in vreun fel instrainata? De exemplu, daca a fost facuta succesiunea si tatal meu sa nu fi fost instiintat? Bunica locuieste inca in acel imobil, dar are 80 ani si ne este teama sa nu intervina altcineva sa o influenteze in vreun fel sau vanda.
Da, ar putea. Sa solicite de la primarie anexa 24 dupa bunicul dumneavoastra. Daca in anexa este trecut 1/2 din locuinta, inseamna ca bunica nu a vandut-
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune/mostenire: cum trebuie procedat? exp-fr exp-fr Buna ziua, Iata un caz in legatura cu care as dori sa va pun câteva intrebari: Bunica mea a decedat in decembrie 2005, bunicul este inca in viata. Au 2 ... (vezi toată discuția)
Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)
"furt" mostenire life life Tatal a renuntat la partea lui(in urma decesului bunicii-bunicul fiind mort pe cand el era copil) in favoarea surorii mai mari(sunt 3 frati), deci imobilul a ... (vezi toată discuția)