avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa auto

Stiu ca s-a publicat recent in MO o hotarare de guvern privind restituirea taxei auto pentru cei care au achitat aceasta taxa,indiferent cum se numea ea,in perioada 2007-2013.Ma intereseaza sa stiu daca eu pot cere acum restituirea sumei achitate in 2008 pentru o masina pe care am vandut-o in 2013.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:01, 10 Octombrie 2015
Sumele se vor restitui, de catre ANAF, printr-o cerere adresata organului fiscal competent, pentru taxele platite din 2007-15 martie 2013, respectiv: taxa de prima inmatriculare, taxa de poluare si taxa pe emisiile poluante.
Se pot restitui numai taxele care nu sunt prescrise.
Nu se mai poate cere restituirea taxelor platite din 2007-2009, acestea fiind prescrise. Pentru acestea se poate cere, prin instanta, constatarea taxei ca fiind nelegala si plata doar a dobanzilor neprescrise pentru aceasta taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto andreas1969 andreas1969 am cumparat in 2007 un autoturism am platit taxa auto la un an am primit inapoi 1700 ron in loc de 3980ron cit am platit sa calculat asa zis numai diferenta ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu pentru dacia - 2 gigelas gigelas O masina Dacia Logan 1.9,a fost inmatriculata prima data in 2004. Pe atunci,nu exista nicio taxa pe poluare. In ianuarie 2013,proprietarul a vandut-o,iar ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto/mediu masina vanduta adidum73 adidum73 Buna ziua, Buna ziua, Rog un sfat si pasii de urmat pentru recuperarea taxei de auto/mediu (~ 650 EUR) platita in 2010 pentru un autoturism achizitionat ... (vezi toată discuția)