avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic

Buna ziua,

Detin calitatea de asociat unic in societatea A si pana recent calitatea de asociat in societatea B. In urma cesiunii partilor sociale catre mine a celorlalti asociati ai societatii B, detin calitatea de asociat unic si in aceasta societate. Cum legea interzice detinerea calitatii de asociat unic in mai multe societati, doresc sa va intreb daca:
1. Este posibil ca societatea B sa fie asociat in societatea A? Astfel, societatea A va avea 2 asociati: societatea B si subsemnatul, tot subsemnatul fiind si asociat unic la societatea B.
2. Se pot inregistra la Registrul Comertului simultan: (1) actul de cesiune mentionat prin care am devenit asociat unic in societatea B si (2) actul de cesiune ce ar urma sa fie intocmit prin care cesionez o parte din societatea A societatii B?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:56, 10 Octombrie 2015
In Legea nr. 31 din 1990 avem:

Art. 14
(1)O persoană fizică sau o persoană juridică nu poate fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată.
(2)O societate cu răspundere limitată nu poate avea ca asociat unic o altă societate cu răspundere limitată, alcătuită dintr-o singură persoană.

Dupa cum vedeti, constructia dvs. nu este posibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna seara, Intampin urmatoarea problema: Se da un SRL cu asociat unic si 4 persoane implicate in aceasta poveste. A este primul asociat. Pe 01.05 acesta ... (vezi toată discuția)
Cesiune catre persoana juridica straina Ciqui Ciqui Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o ... (vezi toată discuția)
Iesirea asociatului unic din societate DAIANA_ DAIANA_ Buna ziua. Intrebarea mea poate parea chiar prea simpla, insa stiu ca pentru ce se tot intampla la registru....referentul te poate intoarce imediat cu dosarul, ... (vezi toată discuția)