am urmatoarea situatie, sotia mea a primit acum 5 ani o donatie de la bunica ei respectiv mama ei a unui teren, donatia a fost in numele ei si a fratelui ei, existand inca doi frati ai lor, aceasta donatie a fost facuta in mod expres cu scutire de raport, intrebarea este, deoarece sotia mea a decedat, eu ce drepturi am asupra acestui teren pe care am construit si in care am investit bani mosteniti la randul meu dupa moartea tatalui meu? care sunt drepturile mele legale asupra acestui teren cu ce se afla construit pe el? va multumesc
Cota dvs. ca sot supravietuitor este de o jumatate din mostenire daca veniti in concurs numai cu ascendentii privilegiati(tatal si mama defunctului)fie numai cu colateralii privilegiati(fratii defunctului).[Art.972(1)c)NCC].Ptr.constructia edificata aveti un drept de superficie.
Succesiune
egkertsou
Buna ziua,
Este vorba despre fratele meu care a decedat .Succesori sunt sotia supravietuitoare si eu(nu exista copii) . Fratele meu avea mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Mostenire
august79
in urma decesului tatalui um ramas ca mostenitori doi copii si sotia si um facut partajul prin care sotia a renuntat la tot, ambi copii dobamdind astfel ... (vezi toată discuția)