avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Este vorba despre fratele meu care a decedat .Succesori sunt sotia supravietuitoare si eu(nu exista copii) . Fratele meu avea mostenire de la parinti nostrii un teren. Intrebarea este :
Dat fiind ca terenu nu este bun realizat in comun cu sotia lui ci este mostenit de fratele meu de la parinti, cat din acest teren revine sotiei si cat imi revine mie. Multumesc
Cel mai recent răspuns: egkertsou , utilizator 17:49, 4 Februarie 2015
Art. 972. - (1) Cota soţului supravieţuitor este de:
c) o jumătate din moştenire, dacă vine în concurs fie numai cu ascendenţi privilegiaţi, fie numai cu colaterali privilegiaţi ai defunctului;
Conform art.976(2)NCC dvs.sunteti colateral privilegiat.
Cota succesorala a sotului supravietuitorArt.972-(1)c)"Cota sotului supravietuitor este de.....c)o jumatate din mostenire ,daca vine in concurs fie numai cu ascendenti privilegiati ,fie numai cu colaterali privilegiati ai defunctului;".
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune stare stare Trebuie sa se faca taxa de succesiune a unchiuli meu.A fot casatorit , nu a avut copii, apartament cumparat inainte de casatorie , dar o parte din rate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! revin cu o intrebare, deoarece parerea avocatilor ... adinaioana34@icloud.com adinaioana34@icloud.com Buna ziua! Revin cu o intrebare, deoarece parerea avocatilor cu care am vorbit, este putin diferita. Sper sa ma puteti ajuta, va rog mult! Povestea este in ... (vezi toată discuția)
Cote succesiune bunuri proprii jenia60 jenia60 Varul meu a decedat, iar toate bunurile detinute erau primite prin mostenire de la parintii sai. Nu avea copii. Ce cote vom avea la succesiune eu si sotia ... (vezi toată discuția)