Daca se poate sa ma lamuriti si pe mine;
Am o casa la tara, langa drum,zilele trecute o venit randul sa refaca covorul asfaltic,toate bune si frumoase oricine doreste asa ceva,dupa aceasta operatie a ``iesit``o bordura de aproximativ 5 cm la cea existenta in total aproximativ 10 cm. Am intrebat un muncitor si mi-a spus sa vorbesc cu inginerul (ala care ii pe langa repartitorul de asfalt ),i-am spus care este problema si am primt un raspuns: ``eu cu drumul tu cu casa``,am de facut 6m de asfalt si gata.
Ce-i de facut in cazul asta? Nu mai pot sa ies/intru in curte.
Pana si codul rutier(din cate stiu eu) sanctioneaza blocarea accesului la proprietatea privata.
Multumesc
De ce sa ridice poarta?
Asa pot sa faca drumari o panta pt accesul in curte ,iar daca portile se deschideau spre trotuar ,o sha . Stiu o strada intreaga (are cateva sute de metri) care in dreptul fiecarei porti este o sa . Deci se poate si se practica . De altfel am vazut configuratia respectiva si in alte locuri .
Am o casuta de wk in afara Buc... drum semipietruit care la orice ploaie devine o balta...
Sa vezi cum imi patineaza mie rotile sa intru ( ies ) din curte...
si nu cred ca in viata asta imi va asfalta cineva drumul...
Hai ca puteti... niste beton plasa de "buzau" o rampa betonata si gata !
Nu va mai plangeti... unii n-au nici atat !
liamic43
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Probabil se poate face panta de care vorbiți și care ar fi soluția la problema forumistului însă intervine cealaltă problemă - această ""mică pantă "", de la poartă la drumul asfaltat va fi o lucrare de construire executată pe domeniul public. În acest caz vine primarul și dă o amendă cât toate zilele și solicită și desființarea acestei pante. care se va face fără instanță, având în vedere că este pe domeniul public. Mai mult, această zonă este considerată o zonă de siguranță (fiind drum județean) , pentru care se cere AC de la administratorul drumului În al 3-lea rând -costă- și de ce forumistul sau altă persoană care nu au absolut nici o vină să plătească pentru o faptă care nu le incumbă.
Refacerea accesului la proprietatea forumistului(și nu numai) revine administratorului drumului, regimul juridic al acestuia fiind supus OG 43/1997 iar blocarea persoanelor prin executarea defectuoasă a porțiunii de drum înseamnă faptă ilicită pentru care se pot solicita și daune.
PS- nu dați sfaturi care ar putea să coste.
Toate aceste lucrari(panta sau sa) facute de constructorul care a executat lucrarea initial ,acesta fiind convins sa execute aceasta amiabil sau in urma sentintei judecatoresti .De asemenea costurile fiind suportate de constructor.
@Dl. Ardeleanu
Rectific: NU faceti nimic ! Asezati-va linistit la locul Dvs si asteptati ca autoritatile sa isi faca treaba ( in tara lucrului bine facut ! )
Eventual luati loc pe lavitza de la poarta ( daca aveti AC pt lavitza ) si contemplati trecerea vremii pana cand intra constructorul ( ala cu asfaltu') in insolventa ( ca e la moda )
Moment in care incepeti sa cautati anunturi cu monster-truck de vanzare, ca alea au rotile supradimensionate si poate va reuseste accesul pe proprietatea Dvs...
Repet: faceti ce spun ceilalti forumisti, nimic din ce spun eu !
Cu consideratie si urari de viata lunga...