avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla daca cineva are in proprietate un imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla daca cineva are in proprietate un imobil in Romania?

Buna ziua,

as vrea sa stiu cum se poate afla daca o persoana fizica are in proprietate un imobil (casa, apartament) in Romania. Sunt traducatoara si un avocat italian mi-a pus aceasta intrebare. Privind aceasta persoana, avocatul cunoaste numele, data şi locul naşterii, CNP si codul fiscal italian. Avocatul nu stie daca ea poseda un bun imobil (de aceea nu poate face cercetari cadastrale), este vorba de a verifica o IPOTEZA (pentru un proces de divort; este important să se stabilească condițiile economice ale părților). Ce poate face avocatul pentru a obtine informatia de care are nevoie? Care sunt pasii si cui sau unde trebuie sa se adreseze?

Multumesc,
Elisa
Cel mai recent răspuns: Stan marian88 , utilizator 12:26, 7 Noiembrie 2021
Conform disp L nr 7/1996 republicata,orice persoana poate solicita relatii la ocpi
Cartea Funciara este un registrul public insa doar cu numele fara nr de indentificare al imobiului nu puteti afla.
Prin COMISIE ROGATORIE. - OCPI nu are treabă cu așa ceva.
Prin autoritatea judiciară din ITALIA, - la noi, autoritatea judiciară este Ministerul de justiție. se face cerere pentru obținere de documente, expertize, sau alte informații cu caracter determinat.
Cu ITALIA avem încheiat tratat în vederea asistenței judiciare bilaterale
Multumesc mult la toti pentru ajutor. Am trimis avocatului răspunsul dumneavoastră.

Elisa
Cum aflu daca casa este pe numele lui tata si mama nu mai era cu el ma lasat de la 7 ani si nu sunt divortati si a vândut casa la obor si el si cumpărat la tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie rogatorie internationala Narcisa Daniela Narcisa Daniela Buna seara ! O intrebare am si eu sunt in divorț cu minor eu locuiesc in italia si minorul este în romania cu tatăl său. Instanța a cerut comisie si la ... (vezi toată discuția)
Cartea funciara adumitroaie florin adumitroaie florin Cum se noteaza un litigiu in cartea funciara a unui apartament. (vezi toată discuția)
Majorare pesie alimentara norocel_bab norocel_bab ce reprezinta cererea rogatorie ? ce se solicita prin aceasta cerere ? prin neprezentarea partilor la proces acesta s-a suspendat , tot o data trebuiau depuse ... (vezi toată discuția)