avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Comisie rogatorie internationala
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Comisie rogatorie internationala

Buna seara ! O intrebare am si eu sunt in divorț cu minor eu locuiesc in italia si minorul este în romania cu tatăl său. Instanța a cerut comisie si la el si la mine la el a fost făcută această comisie dar la mine inca nu unde trebuie sa trimeata avocatul meu scrisoarea sa vina comisia rogatorie la domiciliul meu din italia ? Cum luam legatura cum ii înștiințam ca este nevoie sa.mi faca ancheta la domiciliul meu din italia ?
Cel mai recent răspuns: Narcisa Daniela , utilizator 12:07, 10 Februarie 2018
Nu avocatul trimite scrisoarea, ci instanța va solicita efectuarea unei anchete psihosociale prin comisie rogatorie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si unde trebuie sa trimeata? Asta nu stiu


Olimpiu DRUȚĂ - Cabinet de Avocat a scris:

Nu avocatul trimite scrisoarea, ci instanța va solicita efectuarea unei anchete psihosociale prin comisie rogatorie.

Luati legatura cu avocatul ca sa va informeze de la dosar în concret.
E posibil sa dureze mult până se efectuează ancheta prin comisie rogatorie.
La el s-a făcut repede ca e in tara.
Ultima modificare: Vineri, 9 Februarie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
nu s.a trimis absolut nimic către italia pe 7 am avut prima infatisare iar cea de.a 2 a va fii pe 28 februarie si ancheta la mine nici nu a venit deoarece avocatul imi cere adresa sa trimeata scrisoare dar ce adresa de la tribunal sau de la primăria de unde sunt eu in italia ori de la poliția locală ori la ambasada asta nu inteleg cine trimete scrisoarea din romania si unde in italia sa ajunga ei la mine sa.mi faca ancheta


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Luati legatura cu avocatul ca sa va informeze de la dosar în concret.
E posibil sa dureze mult până se efectuează ancheta prin comisie rogatorie.
La el s-a făcut repede ca e in tara.


Dvs. trebuie să precizați instanței adresa unde locuiți în Italia, apoi instanța va solicita autorităților din Italia de la domiciliul dvs. efectuarea unei anchete psihosociale.
Este posibil ca instanța sa va solicite să traduceți adresa din română în italiană și apoi să o trimită autorităților italiene competente.

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minori in uk ghenadi ghenadi Buna ziua, sunt in proces de stabilire a domiciliului 2 minori in UK. Minorii sunt in Romania. Am solicitat ancheta sociala de la Consiliul de care apartin si ... (vezi toată discuția)
Ancheta psihosociala prin comisie rogatorie in italia-durata efectuare dianazah dianazah Buna ziua! sunt implicata intr-un proces privind autoritatea parinteasca a unui minor,comuna fiind la momentul deschiderii si doresc ca pana la final sa ... (vezi toată discuția)
Comisie rogatorie ionikavisa ionikavisa Buna ziua, am fost data in judecata pentru stabilire domiciliu minor. locuiesc in strainatate. Nu am avocat si am formulat cererea de intampinare cerand sa ... (vezi toată discuția)