avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ancheta psihosociala prin comisie rogatorie in ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ancheta psihosociala prin comisie rogatorie in Italia-durata efectuare

Buna ziua! sunt implicata intr-un proces privind autoritatea parinteasca a unui minor,comuna fiind la momentul deschiderii si doresc ca pana la final sa dobandesc autoritate exclusiva.Mentionez ca am domiciliul in Italia iar copilul a ramas in Romania si am cerut o ancheta sociala aici;ideea este in felul urmator,daca ar putea cineva sa-mi spuna cam cat ar dura pana s-ar mobiliza autoritatile de aici in vederea efectuarii anchetei in conditiile in care adresa a fost trimisa cam cu o luna jumatate in urma?
Cel mai recent răspuns: dianazah , utilizator 19:00, 18 Mai 2015
Efectuarea , intocmirea si depunerea raportului anchetei psihosociale prin comisie rogatorie dureaza de obicei pentru ca adresa efectuata de instanta se comunica instantei corespunzatoare in a carei raza teritoriala locuiti dvs, , iar aceasta la randul sau o comunica Autoritatii Tutelare competente care o va efectua.
Bineinteles ca si dupa efectuarea, intocmirea si depunerea raportului anchetei, circuitul de intoarcere al acestuia la instanta din tara este acelasi, cu mentiunea ca dupa ce va fi depus la dosar va trebui efectuata traducerea in limba romana.
Prin urmare este destul de greu sa primiti un raspuns concret referitor la durata in care se vor mobiliza autoritatile de acolo, insa in mod firesc n-ar trebui sa treaca un timp indelungat pana la efectuarea acesteia dupa comunicarea adresei.
Am inteles!dar in mod normal ar trebui sa se intoasca fisa cu ancheta in Romania macar pana la sfarsitul lui iulie in conditiile in care adresa a fost trimisa cam acum o luna si jumatate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie rogatorie internationala Narcisa Daniela Narcisa Daniela Buna seara ! O intrebare am si eu sunt in divorț cu minor eu locuiesc in italia si minorul este în romania cu tatăl său. Instanța a cerut comisie si la ... (vezi toată discuția)
Poate intocmi ancheta sociala intr-un divort, un cabinet de libera practica in asistenta sociala? gabialbu gabialbu Potrivit Legii 466/2004 care reglementeaza statutul asistentului social in Romania, la art. 9 se mentioneaza faptul ca profesia de asistent social poate fi ... (vezi toată discuția)
Ancheta sociala strainatate Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu In cazul unui proces in tara, de incredintare minor care locuieste in strainatate cu unul din parinti, instanta se sesizeaza din oficiu pt efectuarea anchetei ... (vezi toată discuția)