avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu minori in UK
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu minori in UK

Buna ziua, sunt in proces de stabilire a domiciliului 2 minori in UK. Minorii sunt in Romania. Am solicitat ancheta sociala de la Consiliul de care apartin si serviciile lor sociale mi-au spua ca nu fac ancheta sociala cata vreme minorii nu locuiesc pe teritoriul UK. Cine este autoritatea din Uk care face aceasta ancheta sociala? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:54, 18 Iunie 2020
Nu trebuie sa solicitați dumneavoastră ancheta ci instanta din România.
Am inteles. Dar catre ce autoritate din UK? Exista vreo procedura prin care putem sa urgentam asta???
Buna ziua,

Ancheta psihosociala este realizata prin comisie rogatorie , deci dumneavoastra trebuie sa identificati institutia abilitata, si sa o precizati in fata instantei de judecata, pentru a emite o adresa, catre aceasta.

Poate ca este efectuata prin instantele de judecata, ori prin PRIMARIE, informati-va prin AMBASADA/ CONSULAT.

Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Este necesar ca instanta din UK sa ordone catre serviciul lor care se ocupa de ancheta sociala dupa ce instanta romana va solicita comisia rogatorie.
Difera de la stat la stat durata procedurii si alte aspecte.
Daca vreti sa urgentati incercati sa angajati avocat deoarece urgentarile necesita avocat in general.Si daca vreti sa tergiversati, de asemenea, se impune a avea avocat deoarece avocatii coordoneaza foarte multe in functie de interesul clientilor sai.
Ar fi insa bine sa angajati avocat care sa aiba un rol activ si sa va ajute in mod concret ceea ce presupune sa discutati inainte care sunt costurile deoarece o astfel de implicare presupune mai multe aspecte care tin si de chestiuni internationale si este necesara o abilitate suplimentara din partea avocatului.
Ultima modificare: Joi, 18 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie rogatorie internationala Narcisa Daniela Narcisa Daniela Buna seara ! O intrebare am si eu sunt in divorț cu minor eu locuiesc in italia si minorul este în romania cu tatăl său. Instanța a cerut comisie si la ... (vezi toată discuția)
Anchetele sociale in cazurile de divort cu minori dana_2 dana_2 As avea cateva intrebari pe tema anchetelor sociale - care sunt articolele din codul civil care se refera la aceste anchetele sociale - sunt anchetele ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot castiga copilul in urma divortului,eu stand in strainatate necelena necelena buna ziua, sunt necelena si am o mare problema.anul trecut am hotarat sa divortam la inceput pe cale amiabila de comun acord,dar acum sotul nu mai vrea asa pt ... (vezi toată discuția)