avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii

Buna ziua...in data de 25.10.2015,am facut cerere de concediu fara salar intrucat am muncit ca lopatar,la tarnacop ,munci nu in domeniu fara a-mi da bani timp de trei luni..desi eu ma angajasem ca mecanic utilaje..M-am obisnuit cu situatia si am lucrat asa pentru ceva timp...Dupa 2 saptamani,am primit notificare de preaviz precum ca locul meu s-a incetat,si nu are alt loc pe acest post...conform art .75 !Cum as putea proceda pentru a-mi recupera salariile neluate? ...pur si simplu,m-a concediat fara motiv ! .. (firma SC. ALDP. Iasi ,firma in insolventa):O
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:10, 11 Octombrie 2015
"Angajatii de la firmele care intra in insolventa pot apela la Fondul de Garantare a creantelor salariale, cel care le poate asigura salariatilor recuperarea partiala a salariilor.

Fondul de Garantare, constituit prin Legea nr. 200/2006 si administrat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, prin agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, acopera salarii, compensatii si indemnizatii, cuantumul despagubirilor fiind plafonat la valoarea a trei salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat. Fondul se constituie din contributia lunara a fiecarui angajator."
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma este in insolventa cristina0123 cristina0123 Am fost in concediu medical(am stat in spital cateva zile).Medicul mi-a zis ca firma la care lucrez este in insolventa,nu stiam acest lucru.Ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Fond de garantare a salariilor DRAGUT123 DRAGUT123 buna ziua,sunt un fost salariat a unei firme care a intrat in insolventa si eu am o hotarire judecatoreasca executorie pt plata drepturilor salariale care nu ... (vezi toată discuția)
Salarii kinder_doina kinder_doina recuperare salarii buna dimineata, inca lucrez la mic.ro,dar sunt in perioada de preaviz.firma a intrat in insolventa,dar drepturile salariale incepand cu ... (vezi toată discuția)